Türkiye’nin sorunu milli kimlik eksikliği

Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan, Türkiye’de milli sermaye kimliği yaratılmadığı için ekonomi, siyaset ve güvenlikte de milli kimliğin gelişmediğini söyledi. Tantan, “İktidarlar kendisini besleyen güce mahkum bırakılmıştır. Ülkedeki bütün yapılar emperyal tehditlerden kurtulamamıştır” dedi.


İktidarlar kendisini besleyen güce mahkum bırakılmıştır
YP lideri Tantan, Türkiye’nin, ekonomik, siyasi ve güvenlik anlamında bağımlılıktan kurtulamadığı için büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi.
Yurt Partisi (YP) Genel Başkanı Sadettin Tantan, Farklı Düşünce dergisine gündeme ilişkin konuları değerlendirirken AKP iktidarını da eleştirdi. Türkiye’nin ekonomik, siyasi ve güvenlik anlamında bağımlılıktan kurtulamadığı için süreç içerisinde büyük sıkıntılar yaşanarak bugünlere gelindiğini ifade eden Tantan, şunları söyledi: “Bugün

Türkiye’de milli sermaye kimliği yaratılmamıştır. Bu olmadığı için de milli ekonomik ve milli siyasi ve milli güvenlik kimliği de gelişememiştir. İktidarlar kendisini besleyen güce mahkum bırakılmıştır. Durum bütün çıplaklığıyla ortadadır. Böyle olunca da ülkedeki bütün yapılar savunma içerisinde kendisini kollayan hizmet içerisinde olmuşlardır ve emperyal tehditlerden kurtulamamıştır. İktidarlar kendisini tehdit eden emperyal güce karşı emperyal bir vizyonla hareket etmelidir. Gerek istihbarat, gerek güvenlik, gerek siyasi, gerek ekonomik ve gerek kültürel anlamda emperyal bakış açımız olmalıdır. Küresel sermayenin tehdidine karşı, milli sermaye güçlendirilmelidir. Ülkenin menfaatlerini savunan hukuksal bir yapılanma içersinde olunmalı, küresel sermayenin kontrolündeki – başta anayasa olmak üzere- hukuki alt yapıları o tehdide karşı korunmalıdır.”

Tüm gerçekler ortaya çıktı
“Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) herhangi bir terör örgütü ile ilişkide olmaları doğru mu?” sorusu üzerine Tantan şöyle dedi: “15 Eylül 2011’de MİT- PKK görüşmelerinin ses kayıtları basına yansıdığında bir açıklama yapmış ve o gün şunları söylemiştim: PKK- MİT görüşmelerinin ses kaydının basına sızdırılmasının ardından tüm gerçekler bir bir ortaya çıktı. Nedir bu gerçekler? Enformasyon ve bilgi savaşlarıyla Türk halkı tutsak alınmıştır. Aynı zamanda organize suç örgütü olan terör örgütünün ne kadar özgür olduğu ortaya çıkmıştır. “Devlet görüşüyor “ söylemlerinin ardından ses kayıtlarının basına sızmasıyla birlikte Başbakan’ın görevlendirdiği MİT yöneticileri, PKK yetkililerini savaşan bir taraf olarak gördüklerini açıkça beyan etmişlerdir. Yıllardır bu iktidarın bakanları ve yöneticileri tarafından Batılı istihbarat servislerinin kullandığı bir örgüt olduğu iddia edilen PKK’nın elini kolunu sallayarak güvenlik güçlerimizi nasıl şehit ettiği ortaya çıkmıştır. Halkımız da bir gerçeği artık görmelidir: Medyanın o allı pullu yazarları PKK’nın sözcüsüymüş gibi davranmakta ve her gece ekranlarda beyinleri esir almaktadır.”

Yeniçağ


Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)