Meclis Lokantasında çorba 1 lira olacak


TBMM Başkanlık Divanı, meclisin norm kadrosunu belirledi. çalışan 4 bin 248 kadronun 2 bin 746'ya düşürülmesine karar verilen toplantıda ayrıca norm kadro fazlası personelin belirlenmesi için bir alt komisyon kuruldu. TBMM lokantalarındaki yemek ücretlerine de zam yapıldı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında toplanan Başkanlık Divanı, Meclis hizmetlerinin daha etkin ve verimli kullanılabilmesi için norm kadro belirledi.

Belirlenen norm kadro cetvelinin kabul edildiği tabloya göre, 4 bin 248 mevcut kadro sayısı, 2 bin 746'ya düşürülmesi, ayrıca parti grupları ile milletvekillerinin emrinde açıktan ve diğer kurumlarda görevlendirilmek suretiyle görev yapan bin 434 personelin kadro çalışması dışında bırakılmasına karar verildi.

Norm kadro fazlası personelden emekliliğini hak edenlerin, öncelikle gönderilmesi planlanıyor.

Divan'da ayrıca, Meclis'in Dikmen Kapısında kurulu bulunan ziyaretçi giriş kulübesinin, yerine daha fonksiyonel bir bina yapılmasına karar verildi. Milletvekillerinin katıldıkları dil kursları ve eğitim programlarının giderlerinin Meclis bütçesinden karşılanmasının kabul edilmediği Divan Toplantısında, ayrıca TBMM lokantalarındaki yemek ücretlerine de zam yapıldı.

Çorba 1 liraya çıkıyor

Meclis lokantasının zamsız menüsünde çorbalar 50 kuruş, Keşkekli Et (Çorum yöresi) 5 lira, sac kavurma 4 lira, kuzu şiş 4 lira, ızgara köfte 3 lira, sebze yemekleri 1.5 lira, zeytinyağlılar 1 lira, salatalar 50 kuruş, tatlılar ise 1.5-2 lira arasındaydı.

Menüdeki en pahalı ürün ise 7 lirayla patates ve zeytinyağlılar eşliğinde ikram edilen çupra fırındı. Daha önce 50 kuruş olan çorba ve salataların 1 liraya yükseltilmesi, et yemeklerine ise 1 ile 2 lira arasında zam yapılması öngörüldü. Zamlı tarifenin aybaşından itibaren geçerli olacağı öğrenildi.

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)