İşte AKP’nin İzmir’deki yeni hedefi!


3 seçimdir oylarını artırsada kazanamadığı belediye yönetiminin ardından AKP, bu kez İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ele geçirmek için büyük çaba harcıyor.
Cemiyetin başkanı daha önce CHP İzmir Milletvekili Adayı olarak gösterilen ardından adaylıktan çekilen ve cemiyet başkanlığına devam eden Atilla Sertel.
Eski arkadaşı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve tüm tutuklu gazeteciler için sesini en çok yükseltenlerin başında gelen Sertel, aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlığını da yürütüyor. Ergenekon tutuklularına verdiği destek nedeniyle Sertel, cemaatin hedefinde yer alıyor.
Tutuklu gazetecilere verdiği destekle gündeme gelen İzmir Gazeteciler Cemiyeti, 65 yıllık tarihinde ilk kez İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından incelemeye alınmıştı. Müfettişler Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay başta olmak üzere, Güngör Mengi, Hikmet Çetinkaya gibi kent dışında çalışan gazetecilerin cemiyetten atılmasını istemişlerdi.
Ayrıca cemiyet yönetimine bu gazetecilere ödedikleri hediye çekleri de zimmet olarak çıkarılmıştı. Yönetim kurulu üyeleri 11 bin lira ödemek zorunda kalmıştı. 22 günlük incelemenin ardından müfettişler başka bir aksaklık bulamadan cemiyetten ayrılmıştı.
Bu baskının ardından yaklaşan seçimlerle birlikte “yandaş medya”nın ekibi kendisine kadın bir aday bularak yola çıkma kararı aldı. Ege Telgraf Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Aylin Süphandağlı AKP’ye yakın gazetecilerin vizyon olarak ortaya attığı başkan adayı oldu. Süphandağlı’nın ailesinin CHP kökenli olması da bunda etkili olduğu da konuşuluyor.
Bugüne kadar Türkiye’de “kazanılmadık kale” bırakmayan AKP, İzmir’deki uğursuzluğunu kırmanın peşinde!
Öyle ki İzmir Gazeteciler Cemiyet Genel Kurulu’nun gerçekleşeceği 16 Mart tarihindeki kentteki AKP hareketliliği de dikkat çekiyor.
Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir’de EXPO konusunda geniş katılımlı bir toplantı yapma kararı aldı. İzmir gündemi için önemli konuların başında gelen toplantıya cemiyet üyesi bir çok gazetecinin katılacak olması da kafa karıştırıyor.
Yine seçim günü AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yamanlar Koleji de, İzmir’deki ulusal ve yerel bazı gazetelerin temsilcilerini Amerika’ya götürüyor.

Dikkat çeken diğer bir konu da Çarşamba akşamı Yıldırım ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın bir tek Zaman Gazetesi’nin 25. yıl kutlaması için İzmir’e geldiler. İzmir Valiliği’nden gazetelere gönderilen resmi programa göre iki bakanınıda kentteki tek programları Zaman Gazetesi’nin çay ve kurupastadan oluşan gecesine katılmak. 1 saat kaldıktan sonra tekrar Ankara’ya dönen Bakanların verdiği mesaj da çok açık olarak görülüyor.
Şimdi İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin seçimleri yaklaşıyor. Cemaat İzmir’i almadan önce muhalif sesi gür çıkan cemiyeti eline geçirmeyi hedefliyor.
Bünyesinde yandaş basının önde gelen isimlerini katan diğer grup, AKP’nin de desteğiyle seçimi almak için çaba harcıyor.

İlk kurşun
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)