Öldüreceğimiz ilk kişi Türk rehine olur


Sii Mikdad aşiretince kaçırılan Türk vatandaşı Aydın Tufan Tekin'in serbest bırakılması için devreye giren Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur, aşiretten olumsuz yanıt aldı. Aşiret Suriye'de kaçırılan aile üyeleri Hasan Mikdad'a zarar verilmesi halinde Tekin'i öldüreceklerini açıkladı.

Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur, Sii Mikdad aşiretince kaçırılan Türk vatandaşı Aydın Tufan Tekin'in serbest bırakılması için bizzat devreye girdi. Ancak Adnan Mansur, Tekin'in salıverilmesi talebiyle bizzat telefonla aradığı Hatem Mikdad'tan olumsuz bir yanıt aldı.

Şam'da kaçırılan Hasan Mikdad'ın kardeşi Hatem Mikdad, verdiği bir demeçte Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur'un, telefonla kendisini arayarak kaçırılan Türk vatandaşının salıverilmesini istediğini anlatırken şunları söyledi:

"Mansur, benimle üç dakika konuştu. Türk rehinenin serbest bırakılmasını istedi ancak ben ona, kardeşi dönmeden rehinenin ayakkabısını bile vermeye hazır olmadığımı söyledim."

Hatem Mikdad'ın ifadelerini yansıtan İngiliz Independent gazetesi de "güçlü bir Şii aşireti" olarak nitelediği Mikdad aşiretinin üyelerinin kaçırma eyleminde sonra "yeni bir tırmanma" uyarısını yaptıklarına dikkat çekti.



Aşiretten açıklama

Lübnan gazetesi Daily Star'a konuşan aşiret sözcüsü Mahir Mikdad ise "Hasan'ı öldürürlerse, bizim de öldüreceğimiz ilk kişi Aydın Tufan Tekin olur" dedi.

Mikdad , Lübnan hükümetinin Şam'da kaçırılan aşiret mensubunu kurtarmak için gerekli adımlar atmadığı için kendilerinin devreye girdiklerini anlattı.

"Bu işi kendimiz yapacağız. Sizin tabirinizle bu işi yapacak düzenli bir orduya sahibiz" şeklinde konuşan Mahir Mikdad, ailesinin "göze göz" ilkesine göre hareket ettiğini ifade etti. Aşiretin, kaçırdığı kişileri, Özgür Suriye Ordusu'nun "üyesi veya destekçi" olarak nitelediğine de işaret edilen haberde Özgür Suriye Ordusu'nun Hasan Mikdad'ın kaçırılmasıyla hiçbir ilgisi bulunmadığını söylediği de belirtildi.

Lübnan gazetesi, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın ÖSO'yu destekledikleri için Hasan Mikdad'ın kaçırılmasından da "sorumlu" tutulmaları nedeniyle bir Türk ve bir Suudi vatandaşının kaçırıldığını kaydetti.


"Lübnan'ı derhal terk edin" çağrısı

Öte yandan Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katar yönetimleri, vatandaşlarına Lübnan'ı derhal terk etmeleri çağrısında bulundu.

Suriye'deki olaylardan en çok etkilenen ülkelerden olan Lübnan'da dün, 20 yabancı uyruklu kişi kaçırılmıştı.

Kaçırma eylemini Mikati aşireti üstlenmiş ve bu kimselerin, Mayıs ayında Suriye'de kaçırılan 11 Lübnanlı arasında bulunan Mikati aşireti üyesi Hasan Mikati'ye karşılık alı konulduğu açıklanmıştı. Lübnan'da kaçırılan 20 kişi arasında bir Türk işadamı da bulunuyor.


ANKA

Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)