Namık Kemal Lisesi Ata'yı anladı‏

Namık Kemal’de Atatürk Haftası

Namık Kemal Lisesi, Atatürk Haftası nedeniyle Latife Hanım Köşkü Müdürü, İzmir Platformu Sözcüsü Ahmet Gürel’in Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenen ‘’Cumhuriyet ve Kazanımları’’ fotoğraf sergisini gezdi.

Atatürk’ün daha önce yayımlanmamış fotoğraflarının bulunduğu sergide, Ahmet Gürel öğrencileri, fotoğraflardaki Atatürk’ün kurdurduğu kamu iktisadi teşekkülleri hakkında bilgilendirdi.

Buradan Atatürk’ün Latife Hanım ile evlendiği Göztepe’deki köşkü ziyaret eden öğrenciler, Konak Belediyesi’nin temin ettiği araçla okullarına döndüler.
Atatürk’le ilgili başka kaynaklarda rastlanmayan bilgilerle okula dönen öğrenciler, etkinliği düzenleyen Onur Kurulu üyelerini ve okulda kültürel ve sanatsal etkinlikler konusunda hassas olan okul müdürü Ahmet Güngör’e teşekkür ettiler.

Daha sonra okula gelen Ahmet Gürel, Namık Kemal Lisesi Hasan Ali Yücel Toplantı Salonu’nda düzenlenen söyleşide; ülkemizin hangi şartlarda düşman işgalinden kurtulduğunu, İzmir’in Atatürk için önemini, işgal güçlerinin Atatürk Lisesi, Namık Kemal lisesi ve yakınlarındaki kilise dışında, bu bölgede bulunan binlerce evi yaktığını ve 2 kez o zaman adı Kız Lisesi olan Namık Kemal Lisesi’ni ziyaret ettiğini, kendine has üslubuyla anlattı.

Atatürk’ün ölümü üzerine, naaşının İstanbul’dan Ankara Etnografya Müzesi’ne, oradan da Rasathane’de inşa edilen Anıt Kabir’e getirilişini gösteren kısa metrajlı filmi sundu.
Okul Müdürü Ahmet Güngör, pür dikkat konuşmacıyı dinleyen öğrencilere, onlar istekli oldukları sürece; alanında otorite olan konuşmacıları okula getirterek, onları daha donanımlı şekilde hayata hazırlamaktan mutluluk duyacağını belirti.
Söyleşi sonunda Onur Yönetim Kurulu öğrencileri, Okul Aile Birliği’nin temin ettiği çiçeği Ahmet Gürel’e sundu.

Bir önceki gün, kızının ameliyatına daha önce Atatürk Haftası kapsamında sözü verilen gösteri ve söyleşiler nedeniyle gidemeyen Ahmet Gürel, öğrencilerin bilgiye olan istekliliğinin tüm yorgunluğunun geçirdiğini belirtti.









Haber ve fotoğraf ; Osman Gazi Oktay

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)