“Yersen” demokrasisi!..


Sev­gi­li okur­la­rım,
Baş­ta Söz­cü ol­mak üze­re bir­kaç ba­ğım­sız ga­ze­te­yi ve te­le­viz­yon ka­na­lı­nı iz­le­yen­ler, he­men her gün ina­nıl­maz olay­lar­la kar­şı­la­şı­yor.
* * *
Şu du­ru­ma ba­kar mı­sı­nız?
Hal­ka hiz­met için ata­nan Ada­na Va­li­si Hü­se­yin Av­ni Coş, ken­di­si­ni pro­tes­to eden va­tan­da­şa “ga­va­t” di­yor, Baş­ba­kan da çı­kıp, va­tan­da­şın hiz­met­ka­rı ol­ma­sı ge­re­ken va­li­yi sa­hip­le­ni­yor!
Her za­man atan­mış­la­rın se­çil­miş­ler üze­rin­de­ki ve­sa­ye­ti­ni eleş­ti­ren Baş­ba­kan, ken­di­si­ni se­çen­le­re ha­ka­ret eden Va­li Coş için “ye­dir­mem!” di­yor.
Böy­le­ce ile­ri de­mok­ra­si id­di­ası­nın laf­ta kal­dı­ğı­nı ken­di söz­le­riy­le ilan edi­yor!
* * *
İs­ter inan, is­ter inan­ma tü­rün­den bir baş­ka olay:
BDP Mil­let­ve­ki­li Al­tan Tan, “Baş­ba­ka­nın en az 3 ba­ka­nı sil­le to­kat döv­dü­ğü­nü, ba­kan­la­ra ve mil­let­ve­kil­le­ri­ne et­ti­ği kü­für­le­rin had­di­nin he­sa­bı­nın ol­ma­dı­ğı­nı­” id­di­a edi­yor.
Baş­ba­ka­n­ın ba­kan döv­dü­ğü­nün öne sü­rül­me­si bi­le akıl­la­ra dur­gun­luk ve­ri­yor.
Ye­ni­lir yu­tu­lur hiç­bir ya­nı ol­ma­yan bu id­di­alar kar­şı­sın­da AK­P’­li­ler, ade­ta dut ye­miş bül­bül gi­bi su­su­yor!
* * *
Du­run da­ha bit­me­di!
Sı­ra­da dün­kü Söz­cü­’nün çar­pı­cı man­şet ha­be­ri var.
Ali Gü­le­n’­in im­za­sı­nı ta­şı­yan ha­ber­de özet­le şu bil­gi­ler ve­ri­li­yor:
Ka­yı Gru­bu­’nun Al­man­ya­’da­ki se­ya­hat şir­ke­ti, Türk ka­mu ban­ka­la­rın­dan 43 mil­yon Eu­ro­luk kre­di al­mış. İd­di­aya gö­re şir­ke­tin sa­hip­le­ri olan Tal­ha ve İsa Gör­gü­lü kar­deş­ler pa­ra­yı bu­har­laş­tı­rıp sır­ra ka­dem bas­mış­lar. Al­man ma­kam­la­rı da bu ki­şi­ler hak­kın­da “hi­le­li if­la­s”­tan ya­ka­la­ma ka­ra­rı çı­kar­mış­lar.
Ali Gü­le­n’­in id­di­ası­na gö­re kre­di hor­tum­cu­lu­ğu şöy­le ge­liş­miş:
Tal­ha Gör­gü­lü, Baş­ba­ka­nın işa­dam­la­rıy­la çık­tı­ğı bir yurt dı­şı se­ya­hat­te ken­di­si­ne yak­la­şa­rak kre­di ta­lep et­miş. Baş­ba­kan da bu is­te­ği Zi­ra­at Ban­ka­sı Ge­nel Mü­dü­rü Hü­se­yin Ay­dı­n’­a ilet­miş. Zi­ra­at Ban­ka­sı­’nın ba­şı­nı çek­ti­ği, di­ğer ka­mu ban­ka­la­rı­nın da kat­kı­da bu­lun­du­ğu kre­di­len­dir­me bu şe­kil­de ger­çek­leş­miş!
Al­man ma­kam­la­rı­nın hi­le­li if­las da­va­sı aç­ma­la­rı­na kar­şın, Türk ka­mu ban­ka­la­rın­dan he­nüz bir şi­ka­yet­te bu­lu­nul­ma­mış!..
* * *
Ko­nu­ya ben de ya­ban­cı de­ği­lim.
Ge­çen yıl Cum­hu­ri­yet Bay­ra­mı et­kin­lik­le­ri kap­sa­mın­da Ata­türk­çü Dü­şün­ce Der­ne­ği­’nin da­vet­li­si ola­rak git­ti­ğim Frank­fur­t’­ta te­sa­dü­fen öğ­ren­dim.
Ko­nu­yu ba­na an­la­tan ki­şi­ler “An­ka­ra­’dan ge­len bir te­le­fon üze­ri­ne Zi­ra­at Ban­ka­sı­’n­da eşi­ne rast­lan­ma­dık bir uy­gu­la­ma ya­pıl­dı ve bu fir­ma­ya te­mi­nat aran­mak­sı­zın, mil­yon­lar­ca Eu­ro­luk bir kre­di açıl­dı!” de­di­ler.
Ben de Tür­ki­ye­’ye dön­dü­ğüm­de bu id­di­ayı ka­mu­oyuy­la pay­laş­tım.
Bu­nun üze­ri­ne Zi­ra­at Ban­ka­sı­’nın kre­di­ler­den so­rum­lu Ge­nel Mü­dür Yar­dım­cı­la­rın­dan bi­ri be­ni ara­yıp “Fir­ma­nın sağ­lam bir ma­li ya­pı­ya sa­hip ol­du­ğu­nu, kre­di­nin risk ta­şı­ma­dı­ğı­nı ve ge­re­ken tüm pro­se­dü­rün uy­gu­lan­dı­ğı­nı­” söy­le­di.
* * *
Al­man ma­kam­la­rı­nın yakalama ka­ra­rı­na ba­kı­lır­sa fir­ma ger­çek­ten sağ­lam­mış!
Ya­ni tü­yü bit­me­miş ye­tim hak­kı­nı sağ­lam gö­tür­müş!
Görgülü bi­ra­der­le­rin 43 mil­yon Eu­ro­yu Tür­ki­ye­’ye in­dir­dik­ten son­ra du­rum­la­rı­nın da­ha da sağ­lam­laş­tı­ğı­na bah­se gi­re­rim!
Sev­gi­li okur­la­rım,
Ar­tık ben son dö­nem­de ya­şa­dı­ğı­mız olay­la­ra söy­le­ye­cek söz bul­mak­ta zor­la­nı­yo­rum.
Baş­ba­ka­n­ın 3Y ile mü­ca­de­le id­di­ası­nın sa­de­ce 1Y ile sı­nır­lı kal­dı­ğı­na ve onun da açı­lı­mı­nın “YER­SE­N” ol­du­ğu­na ina­nı­yo­rum!


Uğur Dündar
Sözcü

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)