Fransa'dan Sonra İtalyanlar ve Amerikalılar Sırada! "Çin ile Yapılmış Anlaşma Bozulacak!" Diyorlar...


“22 yıl sonra bir Fransız Cumhurbaşkanı Türkiye’de” diye verildi haber.. ardından ‘Ermeni Soykırımı’ iddiasında direndiği basına düştü, sevgilisi ile gelmediği vesaire… Yanında kimler var , ne konuda görüşmeler yürütüyor, sebebi ziyaretinin asıl nedeni ara haberlerdeki birkaç satır içinde eritiliverdi.

Yanında Fransa Savunma Bakanı ve Eurosam yetkilileri vardı… Geliş tarihi Türkiye’nin Çin’le yaptığı füze ihalesinin kesinleşmesine 2 gün kalaydı. Sonbaharda, Türkiye’nin uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesinde Çin Halk Cumhuriyeti’nden CPMIEC firması ile sözleşme görüşmelerine başlama kararı, Recep Tayyip’in batı tarafından ‘deliğe süpürülme’ tehdidi aldığı zamana denk geldi.

Amerika bu karara sert tepki göstermiş, Savunma bakanı Hagel, ‘daha önümüzde zaman var’ demişti.. Obama sert tonda açıklamalar yapmış ardından abdullah Gül ‘Daha karar verilmedi ki…’ demişti.. kasım ayında Hagel ve Kerry ile görüşen Davutoğlu, ‘Daha tam karar verilmedi ki, herşey değişebilir..’ beyanatını vermişti..

ihaleye giren Çin CPMIEC firması dışında Fransa İtalyan ortaklığı Eurosam ve Amerikan Raytheon idi..Şimdi Çin ile sözleşme görüşmelerinin sonlanmasına birkaç gün kala Türkiye Fransa cumhurbaşkanı Hollande’ı yanında Eurosam firması yetkilileri ile ağırlıyor.. İhaleyi yeniden ‘değerlendirmeye’ açıyor.. ve bundan yararlanan Amerikan firması Raytheon da Türkiye’ye koşuyor..

Çin’in teklifi olan 3milyar 400 milyon dolarlık teklif, Avrupa ve Amerikan firmalarının verdiği teklifin üçte biri idi ..

Tüm Dünya Savunma sanayii çakallarının gözü Türkiye’de.. Bol keseden atıp tutan Tayyip Erdoğan ve şürekası ise Fransa Avrupa Birliği sözde Ermeni soykırımımasallarıyla durumu perdelemekte..

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)