Namık Kemal Farkı!

Namık Kemal Farkı!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Haziran döneminde yapılan ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarını kaldırması nedeniyle; liselerde görev yapan öğretmenler günde 3 saat ders ücreti karşılığı, seminer çalışmasına alındılar.

Eğitim-öğretim yılının öğrenciler için bitmesi ardından, ilkokullarda görev yapan öğretmenler, uzun bir süredir Haziran ayı sonuna kadar seminer çalışmalarına katılmakta. Daha sonra ilköğretim uygulamasına geçilmesiyle; ilköğretimde görev yapan branş öğretmenleri de bu kapsama alındı.

Bu yıl liselerde başlatılan bu uygulama, genelde öğretmenler için pek verimli geçmediği için sıkıcı kabul edilir.

Namık Kemal Lisesi Müdürü Ahmet Güngör, yaptığı uygulamayla, seminer süresini hem çekici hem de öğretmenler için yararlı konuma getirdi.

Öğretmenlerin ihtiyaç duyduğu konuları tespit eden Güngör, konunun uzmanı kişileri okula davet ederek, bilgilerini öğretmenlerle paylaşmalarını sağladı.

Son seminerin konusu ‘’İlk Yardım’’ idi. Konuşmacıları Dr. Nebil Gürhanlı ve Herkes İçin Acil Sağlık Derneği’nden Nergiz Bengü’ydü.

Nergiz Bengü’nün hazırladığı görsel sunum ilgi ile izlendi. Bengü, sunum devam ederken, öğretmenlerin sorularını da yanıtladı.

Kendisi gögüs cerrahı olan Nebil Gürhanlı, ‘’İlk yardımın amacı; sağlık ekipleri gelinceye kadar hastayı canlı tutabilmektir. Bu amaçla solunum sorunu yaşanıyorsa; suni teneffüsü, kan dolaşımı sorunu yaşanıyorsa; kalp masajını, kanama varsa; kanamayı durdurmasını bilmemiz yeterlidir’’ dedi.

Konuşmacısını akıcı bir şekilde, güncel örneklemelerle süsleyen Gürhanlı, çok kısa sürede yapılacakları öğretmenlere aktardı.

Okul Aile Birliği Başkanı Mevlüt Öztürk’ün temin ettiği çiçekleri, Müdür Yardımcısı Günseli Karahan Koçkar, Dr. Nebil Gürhanlı’ya, İngilizce Öğretmeni İbrahim Göksen Ufuk, Nergiz Bengü’ye sundu.

Söyleşi sonrası öğretmenler, konuşmacıların etrafını sararak sorulara devam etti.
Okul müdürü konuşmacılara çay ikram ederek, teşekkürlerini sundu. Konuşmacılar da okul müdürüne, bilgilerini öğretmenlerle paylaşmaktan duydukları memnuniyeti iletti.









Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)