Turuncu darbeler: İkinci Perde!


Ukrayna’da iki muhalefet lideri: Biri eski boksör, Yumruk Partisi başkanı Vitaly Kliçko, Amerikan Dışişleri Bakanlığı ile pek sıkı fıkı… Bunu, ABD’nin eski NATO büyükelçisi ve bugün Dışişleri bakan yardımcısı Victoria Nuland açıkladı. Aynı zamanda Alman Hristiyan demokrat parti ile ilişkisi sır değil. Merkel ‘boksör’ü, Ukrayna’nın cumhurbaşkanı olarak görüyor. Demokratik Reform Partisi lideri Oleh Tyanibok neo‑faşizmin Ukrayna temsilcisi. Kiev sokaklarında polisleri öldüren keskin nişancıların ve her türlü vahşete imza atan çetenin orkestra şefi.

Her ikisi de CIA destekli ve sokakları doldurmakla görevli… Bunu Nuland’ın ortaya dökülen ses bantlarında dinlemek mümkün.

Amerika’nın Avrupa ayağı İsveç, Ukrayna’da rejim değişikliği için bu iki lidere her türlü desteği sağlayan ülke… Ukrayna’nın mutlaka, ‘Avrupalı’ olması Rusya ile bağının kopması gerekiyor. Bunun için 2004 turuncu darbe girişimi başarılı olmadı… Şimdi Turuncu darbe: İkinci perde başlıyor!

Otpor ve CANVAS darbe örgütleri Kiev’de sokakları, kırsal alandan ceplerine para konarak getirilen ‘çaresiz gençler’le doldurdu. Ne yapacağını bilmez kitleler sokaklara doluştu..

“Avrupa Birliği’nin içinde erimek”, “özgürlük”, “demokrasi” istiyorlardı…

İşte Amerikan istihbaratının 5 milyar dolar harcayarak başardığı buydu… Rusya’ya karşı Ukraynalıları ayaklandırmak, turuncu bir darbeyle hapisteki Timoşenko’yu dışarı çıkarmak, Yanukoviç’i başbakanlıktan almak ve oturup kaosun seyrine bakmak…

Birbiriyle güç kavgasına giren batı uşaklarından biri nasılsa bir süre sonra diğerlerini kenarda bırakacak ve Ukrayna’nın bereketli topraklarının Batıya peşkeş çekilmesine taşeronluk yapacak!

Wall Street Journal’den Paul Craig Roberts, şöyle yazıyor: “ Ukrayna’nın batısındaki gösteriler, CIA, ABD Dışişleri bakanlığı ve AB Sivil toplum Örgütlerinin bir arada çalışmasının sonucudur. Ayaklanmanın nedeni, AB’ye girmeyi kabul etmeyen bağımsız Ukrayna devletinin hükümetini alaşağı etmektir”.

Ukrayna zengin maden yatakları ve uçsuz bucaksız buğday tarlaları ile Avrupa ve Amerika’nın ağzını sulandırmaktadır… Üstelik Rusya’nın sınırında yer almaktadır, NATO içine alınırsa Rusya’ya karşı büyük bir üstünlük sağlanmış ve Karadeniz’e girilmiş olunacaktır.

Bugün savaş, birbiriyle güç kavgası yapan batılı müttefiklerle, Avrasya güçleri arasındadır: Rusya, Çin ve İran. Craig, Amerika’nın Avrupa ile çatışma sebebi olarak Rusya’ya gaz ve petrol bağıyla bağlı Avrupa’nın Rusya’nın gazabından korkmasını göstermektedir. Almanya bu nedenle nispeten saman altından su yürütmektedir… Amerika ise çok daha fütursuz ilerlemektedir.

Ukrayna’nın batısı CIA’nin CANVAS’ı ile ayağa kaldırılmış, örümceğin ağları etrafı kaplamıştır.
Yıllardır süren beyin yıkama ve CIA’nin aktörleri, onları NATO’nun, Dünya Bankası’nın ve yüzlerce açgözlü sırtlan şirketin eline düşürecektir. İçerdeki neo‑naziler batının milyarlarca dolarlık desteğinin hakkını verecek sokakları kan götürecektir.

Sonuçta küresel çetenin hedefi, Ukrayna’nın batısına el koymak ve sınırları yeniden çizmektir.
Turuncu darbeler dönemi ‘barışcıl eylemci’ CANVAS’la turuncu renkte başlayıp, kan rengine dönmektedir…

Ve aynı şablon her ülkede devreye girmektedir… Dikkatle içerde ve dışardaki çevremizi izleyelim… Ve izlemekle kalmayalım! Önlem alalım…

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)