Ukrayna’daki Kanlı Darbe ve Alınacak Dersler!

Ukrayna Suriye gibi Devlerin Savaş Alanı. Rusya ile Amerika ve AB Ukrayna’da kanlı bir savaşın içinde! Kiev sokaklarında bini bulan yaralı ve 100’den fazla ölüden söz ediliyor! Ateşkes ilanına rağmen yüzü maskeli ‘birileri’ sokaklarda polise ve kalabalığa ateş açıyor.

Rusya, Batılı odakların Ukrayna’daki ‘muhalif liderlere’ silahlı harekat için yeşil ışık yaktığını duyuruyor.
Amerika, ‘İktidar olan bitenden mesuldür!’ diyor.

AB yetkilileri, eli kanlı Barroso, Ashton, Rompuy, Libya’da olduğu gibi ‘demokrasi havarisi’ olarak sahnede beliriyor!

Başbakan Yanukoviç’in derhal istifasını ve infazını istiyorlar! Esad’dan sonra uluslararası arenada en çok, ‘Yanukoviç’in adı geçiyor.

Ukrayna Başbakanı Yanukoviç bayat bir sakız çiğniyor: ‘İktidar sokakta değil sandıkta değişir!’ diyor.
Bakın CIA’nin Philip Giraldi’si ne diyor: ‘Bizim için ‘demokrasi’ hiçbir şey ifade etmez! Seçimle gelen hükümet, Amerikan çıkarlarına uygun davranırsa ne ala… Davranmazsa Amerikan çıkarlarına uygun olanla değiştirilir!’

‘Bunun için ne gerekiyorsa yapılır!’ diyor emekli CIA memuru Giraldi. Ve Kiev sokaklarında ağır silahlarla dolaşan maskeli adamlar ölüm saçıyor.

13 Aralık’ta ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Washington’daki İşadamları Konferansı’nda şöyle diyor: ‘Amerika, Ukrayna’da demokrasi için, demokratik oluşumların gelişmesi için 5 milyar dolar para harcadı!’

Konuşmasında Nuland, Ukrayna halkının ‘modern bir hükümeti’ hakettiğini vurgulamıştı ve ‘Avrupa Birliği ile Ukrayna’yı bütünleştirmeyen hiçbir hükümetin halk tarafından desteklenmeyeceğini’ söyledi!
Nuland’a göre çözüm ‘Ukrayna’nın AB içinde eritilmesi, tüm varlıklarına el konulması ve hükümetin AB ve İMF ile görüşmelere acilen başlaması’ idi. Şöyle devam etmişti: ‘Biden’ın dediği gibi Ukrayna’nın önünde iki yol var: Ya içine kapanır, ya da uluslararası camiaya kapılarını açar!’

Bu sözlerin özeti, tam da Nuland’ın ortalığa sızan telefon kayıtlarında yer alan sinkaflı deyiştir. ‘Fuck EU’ (Cehennemin dibine gitsin AB) demişti ya. Tüm ülkeler için aynı deyiş geçerlidir. Bu deyiş, mafia devleti Amerika’nın Dünya’ya ve Ukrayna’ya bakışının özetidir! ‘Fuck Ukraine!’ demek‘Ukrayna, ya soyulacak! Ya soyulacak!’ demektir.


Önüne konan AB havucuna direnen Yanukoviç’in bileti kesilecektir. 2004’deki Turuncu Darbe işe yaramamıştır, artık daha kanlı bir yol denenecektir. 20 yılda, 5 milyar dolar harcanarak oluşturulan ‘pek demokratik kurumlar’, kanlı bir darbeyle Rus yanlısı Yanukoviç’i iktidardan indirecektir!

Nuland, ortalığa saçılan konuşma kayıtlarında, yıllardır Amerika tarafından fonlanan iki faşist muhalefet liderini ‘kuçu kuçular’ olarak betimlemekte, emekli boksör/yeni PUNCH (Yumruk) Partisi lideri Vitali Kliçko, ve neo faşist parti lideri Oleh Tyanibok’tan ‘sokaklardaki şiddeti örgütleyenler’ olarak söz etmektedir.

Ukrayna’nın içine girdiği kanlı tünelde Nuland’ın emeği büyük!.. Bu hanım, Bush döneminde Dick Cheney’nin danışmanıydı. Kocası Robert Kagan, Irak ve Afganistan’ın kana bulanmasında verdiği uğraşlarla ünlü ve Kissinger’in koltuğunu devralacak ideolog olarak biliniyor.

Amerikan şahinleri, Almanya’nın Rusya’ya karşı tavrını yeterince ‘sert’ bulmuyor ve Rusya’nın arka bahçesine doğrudan el atıyor!

Gazeteci Bill Van Auken, Amerika’nın Ukrayna’da kullandığı maşaları sayarken, “Mafya bebeği Nuland, Ukrayna’yı karıştırırken, bu defa sadece neo–faşistleri değil, ‘demokrasi ve insan hakları’ mavalını yutan tatlı su solcularını da fonlar etrafında topluyor.” diyor. ‘Sol’ gibi görünen şarlatanların Amerikan çıkarları adına cansiperane faaliyetlerini sıralıyor.

Ukrayna’da uygulanan batı darbesi 2004’deki turuncu darbe gibi, bu defa da büyük derslerle dolu. Batı krizden krize yuvarlanırken, tarihin en sert en yırtıcı saldırılarına imza atıyor. Batılı çakallar, Ukrayna ‘da Suriye’de Libya’da Afganistan’da Irak’ta yani burnumuzun dibinde, içerden satın aldıkları ve yeni yetme kuklalarını aynı anda oynatarak, bazen bazılarını sahneden atarak, milyarlarca dolara kiraladığı kan tacirlerini oyuna sokarak, sahte ‘sol’ ve faşist partileri arkasına alarak KAN OPERASYONLARI yapıyor!

Etnik ve mezhepsel kargaşa için kullandığı maşalar, yayın organları, partiler var. Atanan hükümetlere önce terör örgütleri kurdurup, sonra aynı hükümetleri o terör odaklarına temizletme geleneği var.

Ukrayna ve Suriye büyük dikkatle izlenmeli. Türk milleti her an kendine çevrilebilecek silahlarla çevrelenmiş bir coğrafyada, aynı oyunların merkezi. Yakında tüm çevremiz Suriye, Ukrayna olmakla kalmayacak, PKK’nın sık sık dile getirdiği gibi, içerdeki hain ittifakı havlamaktan fiiliyata geçecek. Milli unsurlar acilen bir araya gelmeli ve taktik ve stratejilerini üretmelidir.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)