CHP'li Canpolat: Türkiye'yi yeniden ayağa kaldırmak için #Çanakkale'deyiz


CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Adalet Kurultayı'nda  konuştu. Mustafa Kemal'in gösterdiği hedefe yürüdüklerini söyleyen Canpolat, "Uluslararası sermaye ve gericiliğin pençesindeki Türkiye'yi yeniden ayağa kaldırmak için Çanakkale'deyiz" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Adalet Kurultayı'nı yorumladı. 'Neden Çanakkale' sorusuna cevap veren Canpolat, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının gösterdiği hedefe yürüdüklerini söylerken, "Cumhuriyet'in kurulduğu, ağalığın, şeyhliğin, saltanatın son bulduğu bu topraklarda Adalet Kurultayı'mızı gerçekleştiriyoruz. Burası CHP'nin kuruluş felsefesinin toprağıdır. Türkiye'de bütün farklılıkların ortak değerde buluştuğu, Atatürk'te, Cumhuriyet'te, Kurtuluş Savaşı destanında buluştuğu bir coğrafyadayız. Onun için Çanakkale önemlidir. Yeniden bir Çanakkale ruhuna ihtiyacımız var. Bugün Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çanakkale ruhunu öne çıkarmasının anlamı şudur; CHP'nin kurucu iradesi, felsefesine bu ülkenin ihtiyacı var. O kurucu idare sadece CHP'ye ait değildir; bu ülkede yaşayan 80 milyon yurttaşımıza aittir ve bugün de ihtiyacımız vardır" dedi.

'TÜRKİYE KUŞATMA ALTINDA'

Türkiye'nin uluslararası sermaye ve gericilik işgali altında olduğunu iddia eden CHP'li Canpolat, ülkenin çıkarlarını ancak CHP'nin savunabileceğinin altını çizdi. Canpolat, "Tıpkı 1920'de olduğu gibi; dört bir yanı işgal altında, bir yandan uluslararası sermayenin, diğer yandan da gericiliğin kuşatması altındayken, savaşarak bağımsızlığını kazanan bir geleneğin İl Başkanı olmaktan hem onur ve hem de gurur duyuyorum. Bugün bu gurura yeniden ihtiyacımız var. Uluslararası sermayenin kuşatması altında, yalnızlaşmış bir Türkiye var. Mustafa Kemal'in ülkesinde dış politikada yalnızlaşmayı kabul edemeyiz. İçeride tıpkı 1920'de olduğu gibi gericiliğin kuşatması altında bir Türkiye var. Bir yandan gericiliğe, öbür yandan da uluslararası sermayeye karşı mücadele vereceğiz. Ülkemizin çıkarlarını savunacağız" diye konuştu.

'ÖTEKİLERİN DE HAKKINI BİZ KORUYACAĞIZ'

Hak, hukuk ve adalet haykırışının Adalet Yürüyüşü ile üst sınıra çıktığını, çözümün ise Adalet Kurultayı'nda kararlaştırılacağını söyleyen Cemal Canpolat, Kurtuluş Savaşı öncesi yaşananları anlattı. Canpolat, "Burası binlerce şehidin yanyana, huzur ve barış içerisinde yattığı yerdir. Kürt'ün, Türk'ün, Alevi'nin, Sünni'nin Laz'ın, Çerkez'in omuz omuza savaştığı, birliktelikle bir ülkenin nasıl kurulduğunu bütün dünyaya gösterdiği yerden, Çanakkale'den bu kurultayı başlattık. Ülkenin bütün farklılıklarının ayrıştırıldığı ve bu farklılıkların siyaseten kullanıldığı günümüzde, CHP yeniden birliktelik meşalesi yakmıştır. Adalete herkesin ihtiyaç duyduğunun gösterildiği, herkesin hak, hukuk, özgürlük mücadelesinin ateşinin yakıldığı o uzun Adalet Yürüyüşü'nün ardından, yeni hedeflerin konduğu bir kurultay başlattık. Bunun için Çanakkale'deyiz.
Mustafa Kemal, CHP'nin ilk kurultayında 'Niçin CHP' sorusunu yanıtlarken şunu söylemiştir; Türkiye'nin ulusal bütünlüğünü kurmak için CHP. Bugün Türkiye'nin ulusal bütünlüğünün yeniden ayağa kalkması için buradayız. Doğunun da, batının da, kuzeyin de, güneyin de, birlikte geleceğini inşa etmek için buradayız. Elbette Genel Başkanımızın yeni ufuklar açacağını biliyoruz. Onun dışında Türkiye'nin temel sorunlarının çözümü burada tartışılıyor. Önümüzdeki süreçte Adalet Yürüyüşü'nün, adalet arayışlarının, Adalet Kurultayı'nın sonuçlarını göreceğiz" diyerek sözlerine son verdi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)