Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar #Malazgirt'te konuştu


Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, "Malazgirt'te Anadolu  toprağını vatana dönüştüren beyler, gaziler, alpler, Horasan Erenleri, Sultan  Alparslan ve askerlerinin taşıdığı ve hepimize miras bıraktığı Malazgirt ruhu, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kardeşçe, sımsıkı birbirine bağlayan ve asla  kopmayacak bir bağ olarak varlığını sonsuza dek sürdürecektir." dedi.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Muş'un Malazgirt ilçesinde düzenlenen Anadolu'nun Fethi  Malazgirt 1071 Anma Programı'nda yaptığı konuşmada, ata yurdundan kalkıp  Anadolu'ya sefer eden ecdadın, bundan 946 yıl önce şanlı bir zaferle bu aziz  topraklarda yeni bir vatanın kapısını açtıklarını söyledi.

O günden bugüne Anadolu'nun kardeşlik, birlik, bütünlük ve sonsuz bir  esenlik yurdu olarak asil milletin vatanı olduğunu belirten Orgeneral Akar,  "Sultan Alparslan ve askerlerinin büyük kahramanlık ve fedakarlıklarıyla  kazanılan Malazgirt Zaferi, yalnız milletimizin kaderini değil Anadolu  coğrafyasının da kaderini değiştirmiştir." diye konuştu.

BU BAĞ SONSUZA DEK SÜRDÜRECEK

Bu büyük zaferle tarihin her döneminde büyük medeniyetlere beşik olan  Anadolu'nun bir Türk yurdu olarak bugüne kadar uzanan yeni ve büyük, adalet,  barış ve hoşgörü medeniyetine kapılarını açtığını vurgulayan Akar, şunları  kaydetti:

"Asil milletimizin şanla, şerefle, başarı ve fedakarlıkla dolu  tarihinde yeni bir dönemin başlangıcı olan Malazgirt Zaferi'ni kazandıran yüksek  değerlerimiz ve ortak ülkülerimiz, cumhuriyetimizin kuruluşunda da en önemli  rehberimiz olmuştur. Farklılıklarımızı gücümüz ve zenginliğimiz, birlikte  yaşamayı kaderimiz olarak gördüğümüz bu topraklar hepimizin ilelebet cennet  vatanı olmaya devam edecektir. Malazgirt'te Anadolu toprağını vatana dönüştüren  beyler, gaziler, alpler, Horasan Erenleri, Sultan Alparslan ve askerlerinin  taşıdığı ve hepimize miras bıraktığı Malazgirt ruhu, bu topraklar üzerinde  yaşayan herkesi kardeşçe, sımsıkı birbirine bağlayan ve asla kopmayacak bir bağ  olarak varlığını sonsuza dek sürdürecektir."

'ÖLÜRSEM ŞEHİT, KALIRSAM GAZİ' ANLAYIŞIYLA…

Hulusi Akar, "26 Ağustos 1071 tarihinde Sultan Alparslan Türk  törelerine uygun olarak atının kuyruğunu örüp, okunu yayını bırakarak, en ön safa  atılarak, 'Ölmek var, dönmek yok.' diyerek bu büyük zaferi kazanmış, Anadolu'nun  kapısını sonuna kadar asil milletimize açmıştır. Aynı ruhla bugün de Türk Silahlı  Kuvvetleri, bağrından çıktığı milletinin ve ülkesinin birlik, bütünlük ve  güvenliği, egemenlik ve bağımsızlığı için 'ölürsem şehit, kalırsam gazi'  anlayışıyla her türlü tehdit ve tehlikeye karşı milletinin emrinde mücadelesini  azim ve kararlılıkla sürdürmektedir." ifadelerini kullandı.

Anadolu'nun anavatan yapılmasının yolunu açan Malazgirt Zaferi'nin ve  Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda en önemli dönüm noktası olan Büyük Taarruz'un  kazanıldığı ağustos ayının son haftasının milletçe "Zafer Haftası" olarak  kutlandığını anımsatan Akar, "Nasıl Malazgirt Anadolu'daki bin yıllık  varlığımızın anahtarı olduysa, 30 Ağustos'ta şanlı bir zaferle sonuçlanan Büyük  Taarruz da en zor şartlarda milletimizin yeniden dirilişinin, bekasına sahip  çıkmasının sembolü olmuştur." şeklinde konuştu.

"Malazgirt ve Büyük Taarruz zaferleri, aziz milletimizin istiklali ve  geleceği için mücadele ederken hiçbir fedakarlıktan kaçılmayacağının, her türlü  zorluğun üstesinden gelecek güce ve cesarete sahip olduğunun tarihi ispatları  olmuştur." diyen Genelkurmay Başkanı Akar, şöyle konuştu:

ONLARI ŞÜKRANLA ANIYORUM

"Atalarımızın bu toprakları vatanımız yapmak için ödediği bedeller,  sağlam temeller üzerine inşa ettiğimiz cumhuriyetimizin ve geleceğimizin de en önemli teminatı olmuştur. Hepimizin göğsünü gururla dolduran tarihi günde, bin  yıldır vatanımız olan Anadolu'nun kapılarını kazandığı zaferle bizlere açan büyük  komutan Sultan Alparslan ve onun kahraman askerlerini rahmet, minnet ve şükranla  anıyorum. Atalarımızın kutsal mirası aziz vatanımızı Malazgirt ile aynı ruh ve  vatan sevgisiyle koruyan, kazandığı büyük zaferle Türkiye Cumhuriyeti'nin  temellerini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını da  aynı şekilde rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz Türk milletinin tarih sahnesine  çıktığı günden bu güne kadar şehadet mertebesine ulaşan 15 Temmuz dahil tüm  şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla  yad ediyorum. Malazgirt Zaferi'nin 946'ncı yıl dönümüyle birlikte 30 Ağustos  Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri gününü en içten dileklerimle kutluyor,  bu vesileyle milletimizin yaklaşan bayramını da tebrik ediyorum."

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)