Bu Bombalar Hangi Müslüman Ülkeye Gidiyor?


ABD, İran'a komşu Birleşik Arap Emirlikleri'ne güdümlü ve akıllı 4 bin 900 bomba satmak için girişimleri başladı.
Obama yönetimi, bölgesel tehditleri caydırmak amacıyla, İran’la sınır paylaşan Körfez ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) 600 “sığınak yok edici” bomba satma teklifinde bulundu.

Savunma Bakanlığı, 304 milyon dolarlık teklifin Boeing tarafından üretilen ve güdümsüz bombaları güdümlü hale getirmek için kullanılan 4 bin 900 kuyruk aparatı ile 4 bin 300 adet “genel amaçlı” bombayı da içerdiğini açıkladı. Böylece, teklifin onaylanması halinde BAE'ne 4,900 akıllı bomba donanımı satılmış olacak.

Pentagon, sunulan teklifin, BAE’nin mevcut ve gelecekteki bölgesel tehditlerle yüzleşme kapasitesini artıracağını belirtti.

"Sığınak imha edici" olarak bilinen BLU-109 bombası, 900 kilo ağırlığında ve yeraltındaki komuta merkezlerini, cephanelikleri ve diper hedefleri imha etmek için tasarlandı.

İRAN'A KARŞI KULLANILABİLİR

BLU-109 bombalarının, İran’ın dört bir yanına dağılmış ve bazıları yeraltı sığınaklarında bulunan nükleer tesislerine karşı kullanılabileceği öne sürülüyor.

Boeing’in ürettiği JDAM (Ortak Doğrudan Saldırı Silahı), sahip olduğu Küresel Konumlama Sistemi (GPS) teknolojisi sayesinde, 25 kilometre ötedeki hedefe ait verileri iletebiliyor.

BAE, ABD’li savunma ve uzay sanayi şirketi Lockheed Martin’in ürettiği F-16 “Block 60” savaş uçaklarına sahip. Bu uçaklar F-16’ların sahip olduğu en üst model.

Obama yönetiminin, silah satışı için Kongre’ye resmi bildirimde bulunmasının ardından teklifin Kongre tarafından 30 gün içinde onay alması veya reddedilmesi gerekiyor.

haber365
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)