5 BDP milletvekiline 10 fezleke


Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce 5 BDP milletvekili hakkında başlatılan inceleme sonucu hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderilen fezleke sayısı 10'a ulaştı.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesi'yle görevli Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, kendi sorumluluk alanında katıldıkları faaliyetlerde konuşmalar yapan BDP Milletvekilleri Sabahat Tuncel, Gültan Kışanak, Özdal Üçer, Emine Ayna ve Nursel Aydoğan'la ilgili inceleme başlattı.

Milletvekillerinin katıldıkları her programda suç unsuruna rastlayan savcılık, bazılarıyla ilgili 5'e varan fezlekeler hazırladı. Dokunulmazlıklarının kaldırılması talebi ile hazırlanan fezlekeler TBMM Başkanlığı'na gönderildi.

Sabahat Tuncel 5 fezlekeyle 1. sırada

Malatya, Sivas, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Tunceli'de katıldıkları programlarda yaptıkları konuşmalarla ilgili yapılan incelemelerde haklarında fezleke hazırlanan milletvekilleri arasında en fazla fezleke İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel hakkında hazırlandı.

Son olarak Nursel Aydoğan'la ilgili hazırlanan fezlekeyi TBMM Başkanlığı'na gönderen Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin haklarında inceleme başlattığı milletvekilleri ve fezleke sayıları şöyle; Sabahat Tuncel 5, Gültan Kışanak 2, Özdal Üçer 1, Emine Ayna 1, Nursel Aydoğan 1.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)