Halkın Zafer Bayramı kutlaması


 Atatürkçü Düşünce Derneği’nin çağrısıyla, Zafer Bayramı’nın halkla kutlanması fikri, diğer demokratik kitle örgütlerinden olumlu tepki aldı.

27 Ağustos 2012 tarihinde İzmir Tabip Odası Salonu’nda yapılan toplantıya katılan örgüt temsilcileri, iktidarın milli bayramların alanlarda kutlanmasını yasaklayan uygulamasına tepki olarak halkla birlikte kutlanması fikrini benimsedi.

İzmirliler, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak amacıyla, 30 Ağustos Perşembe günü, saat 13.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak, Atatürk Anıtı’na çelenk koymak amacıyla Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

Ne ABD ne AB Bağımsız Türkiye, AKP İstifa, Mustafa Kemal’in Askerleriyiz sloganlarının atıldığı yürüyüş kolunu, Cumhuriyet Meydanı’nda bekleyen CHP üyeleri karşıladı.

Demokratik kitle örgütleri temsilcileri, getirdikleri çelenkleri anıta koyup, Atatürk’ü selamladı.

Kurtuluş Savaşı’nda yitirdiğimiz şehitler, gaziler ve katkı koyan atalarımız için saygı duruşunun ardından, Milli Marş söylendi.

İlk konuşmayı 9 Eylül Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Yiğit Duvarcı yaptı. Duvarcı yaptığı konuşmasında, ‘’ İşgal kuvvetleri, en fazla işgal edilen ülkenin subaylarını aşağılar. Onlar teslim alınmadan o ülkede işgalin tamamlanmadığını bilirler. Yurdun sınırlarına tecavüz etmeye niyetli düşman ülkeler için askeri güç caydırıcı bir unsurdur. Orduyu güçlü ve her zaman şavaşa hazır tutmak iktidarın görevidir. Bizde iktidar, subaylarımızı çeşitli darbe planları türeterek içeri doldurdu. Teslim aldı ‘’dedi.

Daha sonra söz alan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Nazan Keskin, ‘’ Ülkesini kendi özel amaçları uğruna bölünmenin eşiğine getiren bu iktidar;

1.Suriye üzerinde, emperyalist devletlerle tehlikeli oyunlar oynamaktan vazgeçmeli, isyancılarla değil, doğrudan muhataplarıyla bir ‘’devlete’’ yaraşır ilişkiler kurmalı,

2.Türkiye’nin ve ordusunun zedelenen onurunu iade etmeli,

3.Bölünme Anayasası çalışmasından, vatanı ve milleti sonu olmayan maceralara sürüklemekten bir an önce vazgeçmeli, ya da istifa ederek ulusal bir yönetimin önü açılmalıdır ‘’ dedi.

Siyasi parti temsilcilerinin yaptığı konuşmaların ardından miting sona erdi.

Ulusal eğitim Derneği yönetim Kurulu üyesi Aytekin Sözen, dernek üyesi, Konak Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Dal, ‘’ Milli bayramların kutlanmasına ve Atatürk’e çiçek sunulmasını hiç bir güç engelliyemez ‘’ dediler.

Etkinliğe katkı sunan kurumlar

Atatürkçü Düşünce Dernekleri İzmir Şubeleri

Türkiye Gençlik Birliği

9 Eylül Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu

Ege Üniversitesi ADT

İzmir İleri teknoloji Enstitüsü ADT

Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği

Eğitim İş

Yerel İş

Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi

TOBAV

İzmir’i Sevenler Platformu

İzmir 68’liler Platformu








Haber ve Fotoğraflar: Osman Gazi Oktay
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)