Başbakan'a 'Keskin' soru


Ankara'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümü kutlamalarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile sohbet eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Erdoğan'a "Şemdinli-Çukurca arasındaki 400 kilometrekarelik bölge PKK denetiminde mi?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı uzun sohbeti anlattı.

Başbakan'a BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Şemdinli-Çukurca arasındaki 400 kilometrelik bölgenin PKK denetiminde olduğu yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığını sorduğunu belirten Keskin, şunları kaydetti:
"Demirtaş, orada da çok iddialı bir cümle kurmuştu. İnanmayanlara 'beraberce gidelim orayı izleyelim' demişti. Ben de bunu sordum. BDP'nin Genel Başkanı, Türkiye'de PKK'nın bir alan hakimiyeti kurduğuna ilişkin bir iddiası var. Bakanlarımızla beraber Hakkari ve Şırnak'ta bir inceleme yapmanız gerektiğini öngörüyor. Bu çok vahim bir iddia. İddialı bir söz' dedim. Başbakan bunun doğru olmadığını bunun hayali bir iddia olduğunu söyledi. O sayıdaki bir insanla hakim olmanın madden mümkün olmadığını BDP'nin, PKK ile aynı çizgide propaganda yapma amacıyla bunu söylediğini vurguladı."


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)