Ordu da başkomutanı da kayıp


Dün 30 Ağustos Zafer Bayramı idi. Ordularımız, Mustafa Kemal Paşa'nın komutasında 26 Ağustos 1922'de başlayıp 30 Ağustos'ta biten savaşta; Yunan ordusunu yenmiş, Başkomutanları General Trikopis de esir alınmıştı. 1935'ten beri törenlerle kutlanan bu Zafer Bayramı 2 senedir kuşa çevrildi. AKP iktidarı; yönetmelik değişikliği yaparak; 19 Mayıs'ı, 23 Nisan'ı, 30 Ağustos'u sadece devlet bürokrasisinin basit bir gösterisi haline getirdi.
Gördünüz... Dün, zafer kazanan ordunun başkomutanı konumundaki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ordusunu terk etmişti.
Bu nasıl bir başkomutandır ki zafer bayramında 'Kulağım ağrıyor!' diyerek hastane odasında pijamalarını çekip bilgisayardan sağa sola mesaj atar; fotoğraflarını yayımlar da ordusunun başına geçemez?
Acaba Sayın Gül; 26 Ağustos 1922 sabahı Kocatepe'de olsa, toplar gümbürdemeye başladığında kulaklarını tıkayarak kendisini bir kayanın arkasına mı atardı?

SUÇ ÇOK
Peki bu AKP iktidarı niçin milli bayramlara böyle bir kuşatma uyguluyor. Neden bu hükümetin valileri tören alanlarına vatandaşı sokmuyor?
- Kurtuluş Savaşı'nı başlatan büyük komutan Mustafa Kemal; CHP'yi kuran ve ölünceye kadar onun genel başkanlığını yapan birisidir.
Hem CHP'ye hem Atatürk'e karşı yürütülen gizli ve derin bir kampanya vardır.
- Çünkü CHP'yi kuran Mustafa Kemal; padişahlığı yıkmıştır; cumhuriyeti getirerek halkın iradesini padişahın iradesinin üstüne çıkarmıştır. Milli irade her şeyden üstündür dediği için Atatürk suçludur.
- O CHP Lideri Mustafa Kemal; geri, hastalıklı, okuma yazma oranı yüzde 1'ler düzeyindeki batıl inançlarla perişan edilmiş bir topluluğu ele almış; ondan modern bir millet yaratmıştır. Batılıların 'Hasta Adam' ilan edip öldürmeye uğraştıkları Türk milletini yeniden var ettiği için suçludur.
- O Mustafa Kemal; gerici din adamlarının İslam dini diye uydurdukları ve kanun haline getirdikleri köhnemiş kuralları söküp atmış; şeriat yerine modern sivil yasalar getirmiştir. Bu yüzden daha büyük suçludur.
- O CHP'yi kuran Atatürk; sadece Türkiye'yi kurtarmakla kalmamış; Batılı sömürgecilere karşı mazlum milletlerin başkaldırmasında da sembol olmuştur. Suçu çok büyüktür. Avrupa Birliği'nin 'Kemalizmle mücadele ediniz!' diye AKP'ye emir vermesi boşuna mı sanıyorsunuz?
Mustafa Kemal ile mücadele edebilmek için de onun kazandığı zaferlerin halkın belleğinden silinmesi; yaptıklarının kötü gösterilmesi gerekir.
İşte bu yüzdendir ki AKP iktidarı; hepsi de Atatürk ile bağlantılı olan milli bayramların kuyruğunu, burnunu, kulağını kesmekte; onu işe yaramaz hale getirmeye çalışmaktadır.
80 yıldır Kemal Atatürk'e 'dinsiz, kafir' diye küfreden gericiler; Batılıların emrindeki sözde liberal aydınlar; Kürdistan hevesi ile kan akıtan Kürtçüler de iktidarın bu işini alkışlamaktalar.
***
Bir sözüm de zaferin sözde sahiplerine: Ne oldu paşalarım; kazandığınız zaferi kutlamak için bile kafanızı kaldıramıyorsunuz...
Sebebi belli: Dumlupınar'daki Türk ordusu idi şimdikiler ise NATO kolordusu... Böyle olunca başına çuval da geçirirsin; komutanını terörist diye içeri de tıkarsın.
Evet; çok doğru: Bu açmazdan; 'Milleti, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.'

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)