Cumhuriyet’i kapatma kararı ve AKP provokasyonu!


Evet dün Ankara’da provokasyon vardı.

Provokasyonu yapan ise marjinal gruplar değil maalesef kamu görevlisi olan polisti.
Yol kesen, barikatlar kuran, Türk bayrağını çiğneyip tekmeleyen, çocuklara biber gazı, annelere tazyikli su sıkan ve önüne geleni coplayan polis!
Kuşkusuz polis bütün bunları emrinde olduğu siyasi irade yani AKP’nin buyruğuyla yaptı.
Ama bütün bunlara rağmen sonuç alamadılar ve binler, onbinler, yüzbinler barikatları aşıp Cumhuriyetin mimarına, Anıtkabir’e, Atasına aktı.
Dünkü Ulus manzarası zerre abartmıyorum yığınların inanmışlık ve kararlılık fotoğrafıydı.
İlaveten 1976’dan bugüne sayısız sokak gösterilerine tanıklık eden biri olarak dünkü Ulus-Ankara gözlemim insanların öfke patlaması sınırında olmalarıydı.
Kalabalıklarda Cumhuriyet’i tasfiye kararı alan AKP ile kadrolarına karşı müthiş bir hınç ve bilenmişlik vardı.
Tam bu noktada bir hak teslimi yapalım ve Türkiye Gençlik Birliği’ni alkışlayalım.
Niye mi?
Ulus-Ankara’daki Cumhuriyet kutlamalarını gölgelemek isteyenleri büyük bir sağduyu ve soğukkanlılıkla etkisiz hale getirdiği için!
Evet TGB polisin ve birkaç marjınalin yaptığı kışkırtıcılıklara karşı ajitasyonu engelledi ve bayrama daha büyük gölgeler düşmesini engelledi.
Sonuç olarak düne dair hükmüm Cumhuriyet’i kapatma kararı alanlara, milletin başkaldırdığı ve artık isyan noktasında olduğudur!
ÖNEMLİ NOT: Ankara’da ve Türkiye’nin muhtelif yerlerinde Cumhuriyet’i tasfiye adına bütün bunlar yaşanırken Genelkurmay’ın apoletlileri BDP’lilerle kol kola girerek Hayrünnisa’ya selam durdular… Ört ki ölem!
***
Erdoğan’dan Akşener’e: Aday olma, Bahçeli’yi destekle!
Bir süre önceydi.
AKP tarafından görevinden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak aradı:
“Meral Akşener’le biz DYP’den beri çok yakınız. Ben onun öz ağabeyi gibiyim. Kendisi ile uzun uzadıya konuştum. Kongrede genel başkanlığa kesin aday olacak.”
Benzer şeyler daha sonra yakın çevresinden duyulmaya başlandı.
Derken araya Meral hanımın oğlunun malum nikahı girdi.
İstanbul Beylerbeyi Sarayı’nda yapılan nikahta yaşananlara bire bir şahit olan isimle ortak bir dostun evinde kurban bayramı zyareti esnasında karşılaştık ve ondan şunları dinledim.
Başbakan Erdoğan’la Bahçeli’nin nikah şahidi olarak çağrılması ortak kararmış.
Meral Hanım iki ismi kapıda ayrı ayrı karşılamış ve ağırlama odasına almış.
Akşener, Erdoğan ile Bahçeli bir araya gelince yanında olanlara kaş-göz ederek tamamını dışarıya almış ve kendisi de kapıda beklemeye başlamış.
20 dakikayı aşan Erdoğan-Bahçeli görüşmesi biter btmez Meral Akşener çıkan Bahçeli’nin yerine odaya girmiş ama girerken kapıda olana “Sakın kimseyi içeri alma” diye tembihlemiş.
Peki neler mi konuşulmuş?
Kuşkusuz bunlar sır…
Ancak…
Meral Akşener nikahın ertesinde en yakınındaki iki isme aynen şunu söylemiş:
“Tayyip bey bana sen aday olma, Devlet bey’i destekle dedi. Ben de öyle yapacağım.”
Peki Akşener’in bu tutumu nasıl mı izah edilmeli?
Erdoğan’ı ya çok sevdiğinde ya da ondan çok korktuğundan!
İyi de o kadar çok seviyorsa Akşener’in MHP’de işi ne? Yok korkuyorsa korkusunun kaynağı ne ola ki?
NOT: Şamil Tayyar’dan sonra yandaş Yenişafak Gazetesinin Bahçeli’yi açıktan desteklemeye başlaması yukarıda sunduğum tabloyu doğrulayan önemli bir belgedir… Bu arada malum birkaç yıl önce MHP’nin Ata TV diye bir kanalı vardı ve bu kanalı ülkücü işadamı Murat Şevkatlı finanse ediyordu. Şevkatlı battı ve şimdi evi bile hacizde. Kanal kapanalı beri Bahçeli, Şevkatlı’nın telefonlarına çıkmıyor ve selam dahi vermiyor. Bahçeli’yi tanımayanlar Şevkatlı’yı arayıp gözyaşlarına ve de Bahçli tarafından nasıl kullanıldığını ve vefasızlığını dinleyebilirler. (Laf aramızda o dönem Şevkatlı’yı Bahçeli bağlamında uyarmış ve telefonda tartışmıştık.)
***
TGB, AKP ile F tipi örgütü çıldırtıyor!
TGB yani Türkiye Gençlik Birliği AKP ile F tipi örgütün yeni hedefi!
Niçin mi?
Milli bir dalga yaratıp gençleri kitleler halinde kucakladığı için!
Atatürk merkez eksenli bu kucaklama kısa süre içinde Cemaatlerin genç kuşak avcılığına alternatif olmuş durumda!
Taşradan büyük kente okumaya gelen öğrencileri bir süredir olduğu gibi artık sadece Cemaat örgütleri değil yurtsever TGB’li üniversiteliler karşılıyor.
Mensuplarından dinlediğim kadarı ile TGB’yi en iyi tanımlayan şey ulusalcı ve meşrutiyetçi bir kitle hakereketi olmaları yani silahlı mücadeleyi ve yasa dışılığı metot olarak asla ve kat’a akıllarından dahi geçirmemeleri!
Gelelim AKP ile F tipinin bu gençlerden neden ödü koptuğuna?
TGB ile beraber sokakta enerjisi durukta olan kitleleşmiş dinamik bir muhalif kadro var.
TGB ile gençler arasında anti-emperyalist bir dalga kabarıyor.
Bu gençlerin varlığı ile AKP ile F tipi artık yarınlar bizim diyemiyor.
En önemlisi TGB, Milli-Üniter devlet ve Atatürk Cumhuriyeti’nin sigortası olarak nöbeti devraldığını seyri ve net duruşu ile ortaya koyuyor.
Hiç kuşkum yok AKP ile F tipi örgüt TGB mensuplarını türlü tezgahlarla sindirmeye çalışacaklar da, TGB artık “Sayılmayız, parmağılan, tükenmeyiz kırmağılan” çizgisini çoktan aşmıştır ve yapılacak her türlü baskı ya da ceburutluk onlara toplumdsal destek olarak geri dönecektir.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)