Tutuklu subaylar için özgürlük istediler


Balyoz Davası'ndan tutuklu bulunan subay yakınlarının Beşiktaş Barboros Meydanı'nda her hafta gerçekleştirdiği "Sessiz Çığlık" eyleminde Hava Pilot Tümgeneral Ayhan Gümüş'ün mektubunun okundu, tutuklu bulunan subaylar için adalet ve özgürlük istendi.

Barboros Meydanı’nda Balyoz davasında tutuklu bulunan yakınları için biraraya gelen grup, “Cumhuriyetin subayları neden tutuklu”,“Türkiye komutanına sahip çık”, “Balyoz zulmüne son” yazılı dövizler açtı. Burada yapılan bayramlaşmanın ardından Hadımköy’deki askeri cezaevinde tutuklu bulunan Hava Pilot Tümgeneral Ayhan Gümüş’ün ailelere gönderdiği mektubu kızı Pelin Gümüş okudu.

Gümüş mektubunda şunları söyledi: “Sessiz çığlığımızı cesurca duyurmaya çalışan mağdur ailelerimiz, bizler insafsız bir iftira, kalleşçe bir komplo ve adil olmayan bir yargılama sonucu esir edildik. Şu anda bedenlerimiz Silivri’de, Hasdal’da, Hadımköy’de, Maltepe’de esir ama çağdaş, demokratik, laik yurtsever düşüncelerimiz özgürce soluduğumuz havada vatanın her köşesinde pervarsız bir kuş gibi dolaşmaktadır. İnsanlık onurumuz, özgürlüğümüz, analık-babalık ve haklarımız bizden çalınmak isteniyor. Oysa çağdaş demokrasilerde insanlık onuru dokunulmazdır. Aşağılamak, hapsetmek değil, demokrasinin asıl fazileti insanlık onurunun yüceliği ve dokunulmazlığı değil midir? Demokrasi bir milletin hak ettiğinden daha iyi yönetilemeyeceğini garanti eden tek yönetim sistemidir. Daha çağdaş, daha adil, daha özgür daha iyi bir demokrasi ve Türkiye için önce adelet. Sonra adalet, ille de adalet.”

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)