3 partiden resepsiyon resti!


Abdullah Gül, 30 Ağustos'u AKP'liler ve Necdet Özel'le beraber kutlayacak.

Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş ve Kışanak 30 Ağustos resepsiyonuna katılmayacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrinnüssa Gül ile birlikte ev sahipliğini yapacağı ve ilk kez Çankaya Köşkü'nde verilecek olan 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonuna, AKP dışında Meclis'te grubu bulunan partilerin genel başkanları katılmayacak.

30 Ağustos resepsiyonu bu yıl ilk kez Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilecek. Daha önce Genelkurmay Başkanı tarafından orduevinde verilen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna, bu yıl ilk kez Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi ile birlikte ev sahipliği yapacak.

Konukların "eşli" davet edildiği resepsiyona Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanlarının da eşli katılımı bekleniyor. Önceki yıllarda, türban çekincesi nedeniyle Köşk’teki resepsiyonlara askerler katılmıyordu. Geçen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bu uygulamaya son verilmişti.

Geçen yıl Köşk'te yapılacak resepsiyon Cumhurbaşkanı'nın kulağındaki rahatsızlık dolayısıyla, bir önceki yıl ise terör olayları nedeniyle yapılmamıştı. İki yıl aradan sonra gerçekleştirilecek resepsiyona CHP, MHP ve BDP'nin Genel Başkanları ise katılmayacaklar.

SADECE RESEPSİYONA GİTMEYECEK

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, dün İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışına giderken Esenboğa'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu yarınki törenler ve resepsiyona katılımları konusundaki soru üzerine, Çankaya Köşkü'ndeki Zafer Bayramı resepsiyonuna katılmayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, yarın Anıtkabir'de başlayacak, ardından Gül'ün tebrikleri kabulu ve AKM'deki törenlerde ise hazır bulunacak.

BAHÇELİ ISPARTA'DA

MHP lideri Devlet Bahçeli ise yarın Isparta'da olacağı için Köşk'teki resepsiyonda bulunmayacak. Bahçeli'nin Isparta programı gün boyu sürecek. Köşk'te ilk kez verilecek Zafer Bayramı resepsiyonuna BDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ile Gülten Kışanak da gitmeyecekler.

Her üç partinin milletvekilleri ise resepsiyona katılıp katılmama konusunda serbest bırakıldı. Dolayısıyla bazı vekillerin Köşk'teki davete katılımları bekleniyor.
Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davete yalnız mı yoksa eşi Emine Erdoğan ile mi gideceği de merak ediliyor.

İLK TÖREN ANITKABİR'DE

Başkent'te Zafer Bayramı kutlamaları Anıtkabir’deki törenle başlayacak. “Başkomutan” sıfatıyla Cumhurbaşkanı Gül’ün başkanlık edeceği kortej, Aslanlı Yol’dan yürüyecek. Gül, Atatürk’ün mozolesine çelenk koymasından sonra Misak-ı Milli Kulesi’nde özel defteri imzalayacak.

Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir’deki törenden sonra Çankaya Köşkü’nde devlet erkanı ile diplomatik misyon temsilcilerinin kutlamalarını kabul edecek.
Çankaya Köşkü’ndeki programın ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde de geçit töreni gerçekleştirilecek. Tören, Cumhurbaşkanı Gül’ün tören kıtasını denetlemesinin ardından başlayacak.


Gerçek Gündem
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)