Melih Gökçek'in tartışma kültürü...


Melih Gökçek kendisine twitter’dan “Ankara’ya 20 yıl 1 metre dahi ray döşeyemedin” diyen vatandaşa “Gel rayları göstereyim, resim mi çektirirsin başka bir şey mi yaparsın bilemem”diye yanıt verdi, RedHack'e ise "tartışma kültürünü bilmiyorsunuz" dedi.

Ankara Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek bir kez daha seviyesiz üslubuyla gündeme geldi. Daha önce de pek çok kez kullandığı uygunsuz ifadeler sebebiyle eleştirilen Gökçek, “talihsiz” açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

Ankaralı bir vatandaşın “Karayalçın’dan sonra 20 yıl 1 metre dahi ray döşeyemediğin metrodan seni kurtaran RTE’ye ( Recep Tayyip Erdoğan ) şükret. Ank (Ankara) laf değil hizmet istiyor” iletisine Gökçek, “Döşediğim rayları gösterirsem o rayları ne yaparsın? :) Özel kaleme gel, yanına birini vereyim, artık raylara resim mi çektirsin, başka bir şey mi yaparsın, tercih senin:)” şeklinde cevap verdi. Ankaralı vatandaş Gökçek’i seviyeyi düşürmemesi konusunda uyararak “Sayın Başkan seviye önemli lütfen düşürmeyin” diye yanıtladı.

Genç kızın numarasını ifşa etmişti

Gökçek daha önce kendisine twitter’dan hakaret eden bir üniversite öğrencisinin telefon numarasını yayınlayarak tepki toplamıştı.

Gökçek, Ayşegül isimli üniversite öğrencisine “Ayşegül telefonunu arıyorum açmıyorsun. Telefonun 0 506 *** ** ** değil mi? Acaba yanlış mı? Tekrar arıyorum açar mısın?” demişti. Gökçek, genç kızın telefon numarasını açık biçimde yazmıştı.

Red Hack ile söz dalaşı

Gökçek’in son zamanlarda Red Hack (Kızıl Hackerlar) ile de twitter aracılığıyla söz dalaşına girdi. Red Hack’in Gökçek’in web sayfasını hacklemesini kendi “şanına” bağlayan Gökçek, gruba bunun için teşekkür etmişti.

Gökçek sayfasına “Bugün birileri benim şahsıma ait sitemi hacklemeye teşebbüs etmişler. Önce üzüldüm. Sonra arkadaşlarım bana şöyle dedi: ‘Başkan üzülmen değil tam tersine sevinmen gerek. Çünkü bu saldırılar en çok önemsenen ve etkisi büyük olan kuruluşlara karşı yapılır. Biz bugüne kadar çok kuruluş adı duyduk ama kişi adı hiç hatırlamıyoruz. Demek ki sizin siteniz inanılmaz etkili.’ Hackleyenlere teşekkür” yazmıştı.
Ancak Gökçek’in sözleri bununla da sınırlı kalmadı. Gökçek twitter sayfasında RedHack’e “Ben sizin gruba ZAVALLILAR adını taktım” , “RedHack ayarını alacak” tarzı ifadeler yönelttiği dikkat çekti

Bir de “tartışma kültürü” diyor

Gökçek’in Red Hack ile düellosunda en çok dikkati çeken ise “Sıkıyor değil mi? Tabi siz de TARTIŞMA kültürü sıfır. ZAVALLILAR” şeklindeki twit oldu.

Kendisi hakkında kötü ifadeler kullanan öğrencinin adını ve telefon numarasını ifşa eden, metro için ray döşenmemesinden şikayetçi olan vatandaşa “Döşediğim rayları gösterirsem o rayları ne yaparsın?” diyen belediye başkanının tartışma kültüründen bahsetmesi tuhaf oldu.

Kendi yazdığına uymuyor!

Dikkatleri çeken başka bir nokta da Melih Gökçek’in twitter’da tartışma üslubu ile ilgili mesajına öncelikle kendisinin uymaması.

Melih Gökçek’in twitter sayfasında profil fotoğrafının hemen yanında bulunan kısımda adı ve makamı ile birlikte birkaç cümle yer alıyor. Melih Gökçek’in profilinin bu kısmında isminin ve unvanının hemen altında “Birbirimize hakaret etmeden her şeyi korkmadan tartışmalıyız. İşte demokrasi budur” yazıyor. Ancak Gökçek kullandığı kötü üslup ile hakarete varan sözler etmekten de geri durmuyor.

NTV ne yapmaya çalışıyor?

Twitter hesabı üzerinden sarf ettiği sözlerle eleştiri toplayan Gökçek’in “ray” diyalogu ve Red Hack ile ilgili sözleri bugün basında geniş yankı buldu. NTV’nin haber portalı ntvmsnbc.com da Gökçek’in Red Hack ile ilgili sözlerini haberleştirenler arasındaydı.

Ancak NTV, Gökçek ile ilgili haberini kısa süre sonra yayından kaldırdı. “Redhack- Gökçek düellosu” başlıklı haber, günlük haber akışının gösterildiği “Bugün ne oldu” köşesinde başlığı ve görseli ile yer alıyor. Ancak habere erişimin engellendiği görülüyor.


Muhalif Gazete
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)