Peygamberimize hakarete izin!


Almanya’nın iki idari mahkemesi, yapılan başvurular üzerine, aşırı sağcı Pro NRW’nin gösterilerinde Hz. Muhammed karikatürleri kullanmasının yasaklanmasına gerek olmadığına hükmetti

Hagen Emniyet Müdürlüğü’nün aşırı sağcı Pro NRW partisinin yaklaşan gösterisi üzerine, gösterilerde Hz. Muhammed karikatürleri kullanılmasının yasaklanmasına ilişkin başvurusunu değerlendiren Arnsberg İdari Mahkemesi, karikatürlerin yasaklanmasına gerek olmadığına hükmetti. Ayrıca Minden İdari Mahkemesi de aynı yöndeki başvuruyu değerlendirdikten sonra, karikatürlerin gösterilerde kullanılmasının yasaklanmasını gerektirecek bir durum olmadığı kararına vardı.
Oysaki Cumartesi günü Almanya’nın Bonn kentinde Pro NRW yanlıları ile Selefiler arasında meydana gelen olaylarda ikisi bıçak darbesi ile ağır olmak üzere 29 polis yaralanmış, 25 yaşındaki bir Selefi hakkında da ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ zannıyla tutuklama kararı çıkarılmıştı. Aşırı sağcı Pro NRW yanlılarının Hz. Muhammed karikatürlerinin yer aldığı pankartlar açması üzerine meydana gelen olaylar, dikkatleri bu iki grup üzerine çekmişti.

Yeni Mesaj
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)