Atatürk'ün rüyasını Türk okulları gerçekleştiriyor



Türkçe Olimpiyatları'nın finaline, gecede jüri üyeliği yapan Kayahan ve Bakan Egemen Bağış arasındaki konuşma damgasını vurdu.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış Türk Okularının gerçek vatanseverlik örneğini ortaya koyduğunu iddia etti. İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan Türkçe Olimpiyatları şarkı finaline katılan Bakan Bağış dünyanın dört bir yanında açılan okulların bulundukları ülkenin kalkınması için genç nesiller yetiştirmekte olduğunu ifade etti.

Kayahan, sahneye asılı dev Atatürk posterini gösterip, 'Bu güzel ülkeyi bize hediye eden büyük Atatürk'e de bir alkış alabilir miyim' deyince Bağış, 'Ben Kayahan'a bir ekleme daha yapmak istiyorum. Atatürk 1936'da "Beyler Sovyetler bir gün çökecektir. Ama orada bizimle aynı dili aynı dini paylaşan soydaş kardeşlerimiz vardır, onlarla şimdiden kültür köprüleri kurun" talimatını vermiştir. Maalesef bu talimatı sümenaltı ettiler. Atatürk'ün rüyasını bugün Türk okulları gerçekleştiriyor. ' şeklinde konuştu.

Final etkinliğinin çıkışında da konuşan Bağış: "Gerçekten çok duygulandık. İşte gerçek vatanseverlik budur. Gerçek milliyetçilik budur. Yoksa öyle komik bıyıklar bırakarak vatan sevilmez. Nutuk atılarak vatan sevilmez. Ülkeyi sevmek bu ülkenin kalkınması için genç nesiller yetiştirmek, bu ülkeye sevgi dolu insanların dünyanın dört bir yanına yetişmesine katkı vermekle olur. Onu yapanları da gönülden kutluyoruz." dedi.




Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)