Kan ve Petrol Kokuları ve Hillary’nin Son Turları!



ABD Dışişleri Bakanı'nın 31 Mayıs'ta Danimarka’dan başlayan İskandinavya turu Norveç ve İsveç’te devam ediyor.. Clinton turuna Ermenistan, Gürcistan ve Azerbaycan’da devam edecek ve 7 Haziran’da Türkiye’de olacak.

Danimarka, Norveç ve İsveç’de ana konu Kuzey Deniz Petrolleri'nin paylaşımı…

Clinton Norveç’deki temasları ardından Kuzey Kutbu'na uçtu.. Norveç’in Tromsoe kentinde, 5 ülkenin sınırdaş olduğu Kuzey Kutup Dairesi'nde yaklaşık 900 trilyon dolarlık petrol rezervini bağrında taşıyan denize ağzı sulanarak baktı.

Bu bölgenin yarısı deniz hukukuna göre Rusya’nın tasarrufunda.. Gerisi Kanada, Norveç, Danimarka ve ABD arasında paylaşılıyor. Ekonomik krizle darmadağın olmuş İzlanda ve Grönland’da Çin’in de yatırım atakları var ve Kuzey Deniz Sahası'nda söz sahibi olacağını gösteriyor.

Küresel ısınma sonucu hızla eriyen buzullar, bu coğrafyadaki büyük petrol rezervleri üzerindeki küresel çete çatışmalarını arttırdı.. 2010’da Norveç’in ABD’de belli petrol baronlarına Kuzey Deniz Petrolleri'ni peşkeş çekmesi sonucu rakip çeteler 80 kişinin katliyle sonuçlanan bir operasyon gerçekleştirmişlerdi….. Bir yıl sonra 2011’de bu sayı 32 gemiye fırladı. 2013’de sayının 600-700e çıkması bekleniyor. Bu, kanlı bir paylaşım savaşının da habercisi demek…

Nitekim bölgede NATO ve ABD askeri varlıklarının hareketliliği de artıyor. Aynı odaklar bu kez kendi içlerinde pay kavgasına düşünce, ‘mafyanın’ diplomatları, yollara düşüp, nerede ne kadar payı kim alacak , hangi kurban ülke kime ne sağlayacak pazarlıklarını yürütürler..

Clinton, ABD seçimleri öncesi son diplomatik turlarında Kuzey Deniz Saha Petrolleri yanısıra NATO ve ABD gizli açık operasyonlarını da masaya koyuyor..

Balkanlar'da, Kafkasya’da ve Ortadoğu’daki paylaşım alanlarını çete üyelerine hatırlatıyor.. ‘Uluslararası Camia’nın bir tarafı olan Kuzey Avrupa zenginlerine, NATO kan operasyonlarına bugüne kadar verdikleri katkılara teşekkür ediyor ve bundan sonra ‘katacakları’ ve karşılığında alacakları konusunda listeleri masaya koyuyor...

Clinton’ın İskandinav turunu Kafkas turu takip edecek.. 4 Haziran'da Ermenistan’da devlet başkanı Sarkisyan ve Dışişleri Bakanı Nalbandyan ile görüşecek çete muhasibi... ‘Açılıma hız verin.. Ermenistan Türkiye sınırını gevşetin!’ emirleri gelecek.. Ermenistan gazetelerinde şimdiden Abdullah Gül’ün son beyanatı ‘Sürpriz açıklama’ şeklinde manşetlerde.. ‘Ermeni açılımı devam edecek’ demiş Cumhurbaşkanı. 27 Mayıs’ta... ‘Resmi ve sivil örgütlerin hedefleri var. Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan eski usul devam edemezler..’ diye eklemiş....Demek ki Kafkas turu sonrası Türkiye, Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan’da ev ödevlerini yapacak.. ABD-Rusya karşılaşmalarında ‘yumuşak güç’ ağırlık kazanacak, Sivil Örümcekler tüm bu coğrafyada yeni bir şekillendirme için ağlarını sıklaştıracak..

Erivan’dan sonra Batum’a geçecek olan Clinton, ABD Gürcistan Stratejik Ortaklık _Komisyonu'na katılacak. Saakaşvili, bakanlar ve sivil toplum örgütlerinden yani bankerler ticaret lobileri, üst düzey mafya ve akademisyenlerle görüşmeler yapacak.

Clinton, Gürcistanın bağımsızlık gününün 20. yıldönümünü biraz gecikmeli de olsa kutlayacak. Sözümona bağımsız Gürcistan’a 20. yılına giren ABD- Gürcistan stratejik ortaklığını hatırlatacak! NATO’ya üye olmadan NATO kapsamında çalışmalara katılan Gürcistan’a Türkiye, İran ve Suriye konusundaki yol haritasında görevlendirme yapacak..

Malum Saakaşvili, Soros’un ilk darbe lideri, ‘Yumuşak darbe’nin en başarılı önderi.

Clinton, Kafkas turuna Azerbaycan’la devam edecek..Hem İlham Aliyev’le hem onun altını oyan Soroscu ‘sivil’ örgütlerle görüşecek.. . Konu petrol, İran, Ermenistan, "Kürdistan", Türkiye-Suriye ve kan kokan ‘demokrasi’ olacak…

Clinton’ın İskandinav ve Kafkas turu Türkiye’de noktalanacak… Türkiye’nin ABD ile birlikte eşbaşkanlıkla ‘onurlandırıldığı’(!) Global Terörle Mücadele Forumu’nda boy gösterecek küresel tahsilatçı ve diğer eşbaşkanlar... Kapalı kapılar ardında Suriye, İran, Afganistan, Ermenistan ve "Kürdistan" konusunda emirler alınıp verilecek Yeni örtülü operasyonlar örtülü görüşmelerde belirlenecek..


Banu Avar

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)