Allah ile iskât” zulümdür



Isparta Valisi Memduh OĞUZ ‘un Kurban Bayramında Isparta da kendine bağlı Kurum Müdürleri ve Belediye Başkanlarına SMS ile gönderdiği Mesajda “KURBAN BAYRAMINIZI TEBRİK EDER, İTAAT, SADAKAT, TESLİMİYET, KORKU VE ÜMİT İLE GELEN SONSUZ MUTLULUKLARA VESİLE OLMASINI DİLERİM”  diyor.
Gelen tepkiler üzerine Oğuz “Çalışanlarıma göndermedim. Bir dostuma telgraf çektim”şeklinde açıklama yapıyor.  Yani “doğruyu” söylemiyor. Çünkü söz konusu ileti Isparta il sınırları içinde görev yapan tüm kurum amirlerine/başkanlarına gönderilmiş, biz de onlardan aldık.
Vali Oğuz’un bu mesajını görünce, sanki işgal günlerindeki işbirlikçi Manisa Valisi HÜSNÜYADİS’in hortlayıp, mezarından çıkarak Isparta’nın üzerine bir karabasan gibi çöktüğünü düşündük.
ABD de yaşayan CIA ajanını “en büyük” olarak gören, Cumhuriyetle hesaplaşmanın öncülerinden olan, Said Kürdinin sürgün edildiği yer olduğu için  “İslam açısından Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra Isparta’yı “Kutsal kent “ ilan ederek Kürt Said’i peygamberlik mertebesine yükselten Vali Oğuz, Cumhuriyetin valisi değil, tarih içinde gerileyen, yozlaşan, çöken ve sonunda emperyalizme teslim olan Osmanlı Hanedanı'nın sancak beyliğine soyunmuştur.
Vali Oğuz; ”İTAAT, SADAKAT, TESLİMİYET, KORKU” nun mutluluğa neden olacağını söylüyor. Böylesine bir mutluluk tanımı Cumhuriyet kültürünün değil, cemaat kültürünün ürünüdür.
Çünkü Cumhuriyet ”İTAAT, SADAKAT, TESLİMİYET, KORKU” değil,  mutluluğu “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” yurttaşlarda gören bir yönetim şeklidir. 
Cumhuriyet kültürü ile yetişen “yurttaş”, “ neden, niçin, nasıl” diye sorar. Oysa Cemaat kültürü ile yetişen “ümmet” itaat eder, sormaz-kabul eder, sadakat gösterir, yönetene teslim olur. Ümmeti yönetenlerin ellerindeki en büyük silah ise “Allah ile iskât”tır(Allah ile korkutmaktır). Yani, Allah ile korkutarak insanları susturup, sindirirler. “Allah ile iskât”, Kur’an’ın en büyük düşmanıdır ve büyük bir zulümdür. Bu zulüm erbabının bu günkü sözcüleri “İTAAT, SADAKAT, TESLİMİYET, KORKU” yayarak, düşünmeyi, eleştirmeyi, ‘‘nasıl ve niçin?’’i  sormayı emreden bir kitabın imanlı çocuklarını, düşünmekten korkar duruma getirmişlerdir.
İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif, “İslam dünyasının uyanış ve kurtuluşunun çaresini iskâtın yerini isyanın almasında görmekteyiz Mustafa Kemal bu isyanın kutsal ateşini yakan önderdir Bizler de onun isyancı çocuklarıyız” diyerek zulme,  baskıya,  cehalete,  hurafeye,  Allah ile aldatmaya,  din aktörlüğüne,  sömürgecilik ve emperyalizme başkaldırmanın tam da dinin gereği olduğunu haykırıyordu.
“Allah ile iskât”  yaparak(Allah ile korkutarak) din üzerinden siyaset yapanlar Müslüman değil, “hizbuşşeytan”dır.  Cumhuriyetten, çağdaşlıktan nasipsiz O“hizbuşşeytan”lar ki 29 Ekim 2012 de Cumhuriyetimizi, bayrağımızı tekmelerler, Cumhur’a Cumhuriyeti yasaklarlar. O“hizbuşşeytan”lar ki Türkiye’de insanlarını domuz bağı ile bağlayıp diri diri gömerler.
Asla unutmamalı! Bizler Atatürk Cumhuriyetinin  “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür”yurttaşlarıyız.  Beyinleri ışık ve bilim düşmanlığına uyarlanmış, ahmak ve alçak zihniyetlerin, Yüce dinimizi  gerçek mecrasından saptırıp, sahte şeyhlere peygamber payesi veren hizbuşşeytani oyunlarına  asla teslim olmayız.
Eğer Bu davada hak, haksızlıktan yüceyse, sevgi, nefretten üstünse, aydınlık karanlıktan güçlüyse, biz kazanacağız.  Size, Kurtuluş Savaşı ile emperyalizmi ilk yenilgiye uğratan, İnsanlarımızı Allah ile aldatanlara hak ettikleri dersi veren Atatürk’ün ülkesinden, Atatürk Cumhuriyetinden intikam alma fırsatı vermeyeceğiz.
YÖNETİM KURULU ADINA
MAHMUT ÖZYÜREK
ADD ISPARTA ŞUBE BAŞKANI

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)