Hükümet açlık grevine karşı deve kuşu pozisyonunda


CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, cezaevlerindeki açlık grevlerine ilişkin bilgi kirliliği olduğunu belirterek, ''En büyük bilgi kirliliği kaynağı da başta Başbakan olmak üzere Hükümet üyeleridir. Başbakan'ın yalnızca bir kişinin ölüm orucunda olduğu yönündeki beyanları gerçeği yansıtmamaktadır'' dedi.

Ağbaba, beraberindeki Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve İstanbul Milletvekili Melda Onur ile cezaevlerindeki açlık grevlerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Eylemleri başından beri takip ettiklerini belirten Ağbaba, 6 farklı hapishanede 50'den fazla eylemciyle görüştüklerini söyledi.

Konuyla ilgili bilgi kirliliği olduğuna dikkati çeken Ağbaba, ''En büyük bilgi kirliliği kaynağı da başta Başbakan olmak üzere Hükümet üyeleridir. Başbakan'ın yalnızca bir kişinin ölüm orucunda olduğu yönündeki beyanları gerçeği yansıtmamaktadır'' diye konuştu.
Hükümetin açlık grevleri karşısında ''deve kuşu pozisyonu'' aldığını savunan Ağbaba, bunun bedelinin genç hayatlar olmaması gerektiğini ifade etti.

''Bu eylem tarzı da bu eylemi görmezden gelen zihniyet de sorgulanmaya muhtaçtır'' diyen Ağbaba, sorunun çözümü için atılacak ilk adımın gerçekçi olmak ve bilgi kirliliğinden kurtulmak olduğunu vurguladı.

Bazı basın yayın organlarında açlık grevinin bittiğine dair haberler yapıldığını anımsatan Ağbaba, sadece destek amaçlı açlık grevi yapanların eylemi bıraktığını savundu. Ağbaba, eylemcilerin iaşe bedelinin de bakanlık tarafından kesildiğini ve açlık grevi süresince eylemcilere hiçbir şey verilmediğini öne sürdü.

Eylemcilerde kilo kaybıyla beraber çeşitli rahatsızlıklar görüldüğünü anlatan Ağbaba, şöyle devam etti:

''Heyetimiz tarafından yapılan inceleme sonucunda açlık grevinde olanların yediği ve içtiği yönünde bir bulguya rastlanmamıştır. Eylemciler kamuoyuna yansıyan talepleri dışında hiçbir talep belirtmemiştir. Görüşülen eylemcilerden hiçbiri kendisinin açlık grevine zorlandığını veya bunun için tehdit edildiğini söylememiştir.

Bazı eylemcilerin aşırı kilo kaybetmeleri ve bazı rahatsızlıkların baş göstermesi eylemciler açısından kritik günlere işaret etmektedir. Can kayıplarının muhtemel olduğu günlere doğru giderken yetersiz beslenmeden dolayı kalıcı hastalıklar da ortaya çıkabilir. Bu ülkeye bir 19 Aralık daha yaşatılmamalıdır.''

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)