HDP, İzmir'de yok oluyor



PKK terörüne sessiz kalan ve son dönem artan terör olaylarının sorumlusu olarak gösterilen HDP’de gerginlik hızla tırmandı.

Geçen aylarda İzmir’de HDP önderliğinde düzenlenen ‘Barış Bloku’ etkinliklerinin sönük geçmesi üzerine, Selahattin Demirtaş, İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü’ye “Bu İzmir bizi niye istemiyor, inceleyin” talimatı vermişti.
Kürkçü ve bir grup milletvekilinin “PKK ile aramıza mesafe koyan açıklamalarda bulunulmalıdır” şeklinde özetlenecek görüşleri rapor halinde HDP genel merkezine iletildi. İzmir’in yerel Ege’nin Sesi Son Dakika gazetesinde yer alan raporda, Kürkçü, Demirtaş’a HDP’nin İzmir’de sıfıra yaklaştığını bildirdi. Raporda şu ifadeler yer aldı:
“İzmir çok fazla coğrafi bölgeden insana sahip... Yerliler, göçmenler diğer bölgelerden insanlar ve azımsanamayacak kadar da HDP sempatizanı olan Kürtler var. 7 Haziran seçimlerinde hepsinden oy aldık. Özellikle de yerliler ile İzmir’de yaşayan HDP sempatizanı Kürtlerden aldığımız oylar bize iki milletvekili verdi. Bu seçim İzmir’den milletvekili çıkarmak mümkün değil, oylarımız gittikçe düşüyor. ‘Sıfıra doğru yaklaşıyoruz’ desek yanlış bir kaygı olmaz.

Ne yapmak gerekiyor bilemiyorum. İzmir’e ziyaret gerçekleştirmeniz gerekebilir. ‘HDP, PKK’ya niye terörist demiyor?’ sorusuna cevap vermeniz gerekebilir. İzmir’de kan kaybediyoruz.”

HDP merkezinin çeşitli kesimlerdeki güçlerinin yürüttüğü propaganda dilinde taktik değiştirdiğini kaydetti.
Buna göre, sosyal medyada HDP’ye açık övgü ve doğrudan propaganda kalkacak, bunun yerine kendi memleketlerinin resimler ve yerel kültür öğeleri paylaşılacak. Propagandada TSK karşıtlığından kaçınılacak, asker ve polis şehitler için zafer sevinci ve kutlama içeren mesajlar yer almayacak.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)