Türkiye Sanatçılar Birliği: “Teröre hayır, kardeşliğe evet”



Daha önce yaptıkları açıklama ve eylemlerle Mehmetçiğe sahip çıkan “Türkiye Sanatçılar Birliği” şimdi de bir imza kampanyası başlattı. “Teröre hayır, kardeşliğe evet” başlığı altında başlatılan imza kampanyasıyla sanatçılar teröre bir kez daha tepki gösterecekler.

Daha önce yaptıkları açıklama ve eylemlerle Mehmetçiğe sahip çıkan “Türkiye Sanatçılar Birliği” şimdi de bir imza kampanyası başlattı. “Teröre hayır, kardeşliğe evet” başlığı altında başlatılan imza kampanyasıyla sanatçılar teröre bir kez daha tepki gösterecekler. Kampanyayla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Her gün gelmekte olan şehit haberleriyle acı, yüreğimize alev alev düşmektedir. Terörü yok etme konusunda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve halkımızın kararlı duruşu Mehmetçiğimize kuvvet vermekte, teröre karşı vatan savunmasında büyük başarılar kazanmaktadır. Bu bir vatan savaşıdır. Terörle barış, teröristle müzakere olmaz. Ülkemizi böldürtmeyeceğiz. Bölücüye, teröriste, yobaza, hırsıza bu milleti ezdirmeyeceğiz” denildi.

Saltanat düşkünlerine, diktatör özentilerine boyun eğilmeyeceği belirtilen açıklamada, “Bizler hürriyet aşığı Tevfik Fikretler, vatan şairi Namık Kemaller, İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akifler, Kuva-yi Milliye destanının yaratıcısı Nazım Hikmetleriz. Mustafa Kemal Atatürk’ün devrim ve ilkelerine bağlı, Cumhuriyetimizi ve halkımızı sanatçı varlığımızla 150 yıldır alnımızdaki ışıkla aydınlatanlarız. Mustafa Kemal’in sanatçılarıyız. Vatan savaşı aynı zamanda sanatçının vicdan, onur ve var olma savaşıdır. Biz, sanatçılar tarihte hep tereddütsüz yanıt verdik. Bir kez daha kararlılığımızı ilan ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)