PKK kesinlikle koşulsuz silah bırakmalı



Brüksel’de konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu PKK’nın kesinlikle koşulsuz silah bırakması gerektiğini söyledi.

Brüksel’de konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu PKK’nın kesinlikle koşulsuz silah bırakması gerektiğini söyledi. Avrupa’da çeşitle temaslarda bulunan Kılıçdaroğlu, Brüksel’deki CHP Avrupa Birliği Temsilciliğinde, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ve AP Yeşiller Grubu Başkanı Rebecca Harms ile görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Brüksel’de yaptığı görüşmelerde yetkililerin Türkiye’deki terör ortamından ciddi endişe duyduklarını belirten Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Terörün özellikle 7 Haziran seçimleri sonrası giderek şiddetlenmesi, ortaya çıkması can ve mal kayıplarına yol açması, seçimin güvenliği konusunda da kendilerinde endişe yarattığını bize ifade ettiler. Kendilerine PKK’nın bir terör örgütü olduğunu, PKK’nın kesinlikle koşulsuz silah bırakması gerektiğini, mevcut terör ortamının birilerine hizmet ettiğini, bunun sonlandırılırsa Türkiye’de pek çok sorunun daha kolaylıkla anlaşarak uzlaşarak çözülebileceğini ifade ettik.”

Kılıçdaroğlu, görüşmelerde mülteci sorununun da gündeme geldiğini belirtti. AB üyeleri arasında mülteciler konusunda bir görüş birliğinin bulunmadığına işaret eden Kılıçdaroğlu, “Ben, toplantılarda mülteci sorununun artık bir Avrupa sorununa dönüştüğünü, Avrupa’nın bu konuda toplantılar yapmanın ötesinde sağlıklı ve süratli karar alması ve bu konuya çözüm üretmesi gerektiğini ifade ettim” dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)