Devlet İmralı’da kaldı




Muhalefet öfkeli: Bebek katiliyle müzakereyle meşgul olanlar öğretmenine polisine sahip çıkamıyor...
Terör örgütünün eylemleri karşısında etkin tedbirler alamayan iktidara tepki yağıyor. MHP Milletvekili Oktay Öztürk, “Asayişi sağlamaktan aciz olanlar PKK ile pazarlığa oturdu” dedi.
CHP Milletvekili Mahmut Tanal ise, “Erdoğan, Irak’ta ABD askerleri kaçırıldığı zaman gösterdiği tepkiyi kendi vatandaşları kaçırıldığı zaman neden göstermiyor” diye sordu.

Devlet, İmralı’da var Güneydoğu’da yok!
PKK’nın Güneydoğu’da hemen her gün kan dökmesine muhalefetten sert tepki geldi: Bölücübaşıyla masaya oturanlar, askerine, polisine, öğretmenine sahip çıkamıyor.
Haber : Bilun Çelik
Güneydoğu’da terör olayları her geçen gün artarken, bir yandan İmralı’daki teröristbaşı Abdullah Öcalan ile diğer yandan ise Kandil’deki PKK liderleri ile görüşen devlet ortalıkta gözükmüyor. AKP’nin 9 yıllık iktidarı boyunca 981 şehit verdik. Son bir hafta içinde ise 6 asker ile ve 1 polis memuru şehit oldu, Siirt’te 4 günahsız kadın ile Batman’da 8 aylık hamile kadın, 4 yaşındaki kızı ve karnındaki 8 aylık bebeğiyle katledildi, Elazığ ve Diyarbakır’da 12 öğretmen kaçırıldı, Yüksekova’da ise bir öğretmen eşi mühendis öldürüldü. AKP’nin müzakerelerle şımarttığı PKK, Doğu ve Güneydoğu’da hemen her gün kan dökerken, halkın yoğun olduğu yerlerde bomba patlatırken ve yol kesip araç yakarken, her defasında başarılarıyla övünen iktidarın, başka konularda gösterdiği hassasiyeti (!) terörle mücadelede göstermemesine, vatandaşın yanısıra sendikalar ve muhalefetten de büyük tepki geldi.

Masada pazarlık ettiler
“Devlet alınması gereken tedbirleri almıyor” diyen MHP Erzurum milletvekili Oktay Öztürk, iktidarın, milletin huzurunu temin etmek, geleceğini teminat altında tutmak için var olduğuna dikkat çekerek, “Peki, o zaman ne iş yapıyorsunuz. Somali’deki insanın açlığı seni ilgilendiriyor da, benim Güneydoğu’da görev yapmak için giden öğretmenimin can güvenliği ilgilendirmiyor mu?” diye konuştu. Öztürk şunları kaydetti: “Kendi içinde asayişi sağlayamamışsın, acizsin. Sağlamak istemiyorlar, çünkü bütün bunları PKK ile oturdu masada pazarlık ettiler. Seçim sonrası bu pazarlıktaki taahhütleri yerine getirmedikleri için PKK’da durmadan kan döküyor.” MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da, “PKK ile pazarlık yapan devlet -ki ben hükümet olduğu konusunda ısrarlıyım- öğretmenlerin kaçırılmasına sessiz kalıyor” dedi.

Tahkir suçu işlendi
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, “İktidarın devletin manevi şahsiyetine karşı tahkir suçunu işlemiştir” dedi. Mahmut Tanal şunları söyledi: “Başbakan Erdoğan, Irak’ta Amerikan askerleri kaçırıldığı zaman gösterdiği tepkiyi kendi vatandaşları kaçırıldığı zaman neden göstermiyor. Başbakan Lübnan’a, Suriye’ye, Mısır’a ahkâm keseceği yerde gelsin burada teröriste ahkam kessin.”

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)