Sivil anayasayı darbecinin avukatı yapıyor!

Kenan Evren’i tazminattan kurtaran AKP’li Ahmet İyimaya Türkiye’ye demokrasi ve özgürlük getirecek!..
Ekibin en kıdemli hukukçusu
ABD’nin dayattığı, AKP iktidarının başını çektiği yeni anayasa çalışmaları sürüyor. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in oluşturduğu AKP heyeti, MHP’den sonra CHP’yi de ziyaret etti.
Evren’i temize çıkarmıştı
AKP ekibindeki en ilginç isim ise Ahmet İyimaya... Şimdilerde, halka “demokrasi” getirmek için kolları sıvayan İyimaya, 1990’da Ankara’da avukatlık yaparken, yazar Aziz Nesin’in dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren aleyhine açtığı tazminat davasında darbeci lideri savundu. İyimaya, başarılı çalışmasıyla Evren’i tazminat ödemekten kurtardı.

Evren’in avukatı İyimaya AKP’nin heyetinde
AKP’nin yeni nayasa çalışmasını yürüten heyette yer alan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, daha önce 12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren’in avukatlığını yapmıştı. İyimaya’nın Evren’in avukatlığını CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, gündeme getirmişti. Elinde bir belgeyle TBMM kürsüsüne gelen Muharrem İnce, şunları söylemişti: “Kenan Evren ile açılışlara gittiniz, Çankaya Köşkü’nde birlikte yemek yediniz, maaşına zam yaptınız. Siz yalnızca darbe tüccarı olmakla kalmayıp darbecilerin avukatıymışsınız da haberimiz yokmuş. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Mahkemesi Ankara Asliye 15. Hukuk Hakimliği, okuyorum; Kenan Evren adına avukatı Ahmet İyimaya. Duyduk duymadık demeyin.” İnce, Necmettin Erbakan’ın, “sizi gidi” sözüyle eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Sizi gidi darbe şakşakçıları sizi, sizi gidi darbeciler sizi, sizi gidi Ergenekoncular sizi, sizi gidi darbe tüccarları sizi...” Daha sonra kürsüye gelen İyimaya da Kenan Evren’in avukatlığını yaptığını doğrulamıştı. İyimaya, başarılı savunmasıyla Kenan Evren’i Aziz Nesin’e tazminat ödemekten kurtarmıştı.


Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)