Haritayı polis validen sakladı

Geçen yasama döneminde olayı araştıran komisyonun başkanı olan eski AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili, “Enkaz yerinin yaklaşık olarak belirlendiği bir harita yarım saatte üretiliyor, hemen jandarma ve emniyete veriliyor.Ancak polis bunu validen saklıyor” dedi ve şöyle konuştu:

Muhtarda olamaz

“Cep telefonu sinyallerinden alınan bilgilerle enkaz yerinin yaklaşık olarak belirlendiği bir harita oluşturuluyor. Harita yarım saatte üretiliyor, hemen jandarma ve emniyete veriliyor. Ancak Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü bu haritanın kendilerine geldiğini, validen bile saklıyor. (Haritayı polis mi saklıyor sorusu üzerine) Tabii canım. Biz her şeyi hep jandarmaya yöneltiyoruz ama...

Köylüler, ‘akşam biz eski muhtar Yılmaz Tilki’nin evinde toplandık, harita üzerinde inceleme yaptık, şurada olabileceğini tahmin ettik ve doğrudan oraya gittik ve bulduk’ diyorlar. Böyle bir haritanın, eski muhtarın evinde bulunması benim kanaatimce mümkün değil. (O zaman birileri enkazı buldu ama köylüler bulmuş gibi mi gösterdi sorusuna) Evet evet...

İŞTE O TORNAVİDACI / WEB TV

İnkar ettiler

Oluşturulan harita Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndaki jandarma görevlisi tarafından Kahramanmaraş jandarmasına, oradan da emniyete ulaştırılıyor. Yanlış hatırlamıyorsam, akşam 22.30 sıralarında alan çok daha daraltılıyor, 4 kilometrekareye kadar düşürülüyor. Ancak birinci ve ikinci harita, hiçbir şekilde arazideki ilin valisine, sivil arama kurtarma masasına ulaştırılmıyor. Kahramanmaraş Emniyeti bu haritayı uzun süre inkar etti, biz Emniyet Genel Müdürlüğü’ne çok ağır bir yazı yazarak bu bilgiye ulaştık.

Görmezden geliyor

Sivil havacılık, enkaz yerine ilk gittiğinde fotoğraflarını çekiyor ve cihazın yerinde olduğunu görüyor. Ancak ikinci gidişlerinde cihazın yerinde olmadığını tespit ediyorlar. Sivil havacılığın buradaki kusuru, kaza kırım raporunda cihazın yerinde olmadığını hiç vurgulamıyor, görmezden geliyor, raporunda buna değinmiyor.”


Gözaltına alınan askerler sorguda

BÜYÜK Birlik Partisi eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili Malatya Özel Yetkili Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 11 muvazzaf asker ve 5 sivil Malatya’ya götürüldü. Özel Yetkili Cumhuriyet savcıları Şeref Gürkan ve Özden Doğan, sorguya askerlerle başladı. Savcıların sorgusunu tamamladığı 6 asker Merkez Komutanlığı’na gönderildi. Bu arada enkazın başında çekilen görüntülerdeki 2 muvazzaf askerin de gözaltına alınanların arasında olduğu belirtildi.

DHA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)