Hayvanseverler AKP'ye isyan etti

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı nedeniyle; tüm Türkiye'de olduğu gibi, İzmirli hayvanseverler de saat 14.00'te sokaklardaydı.

İzmir'deki tüm hayvan dernekleri, ''Sokakları Can'sız Bırakmayacağız '' etkinliği için, Konak'taki YKM önünde toplandılar. Saat 14.00'de yürüyüş başladı. Önce Cumhuriyet Meydanı, oradan Gündoğdu Meydanı'na sloganlar eşliğinde yüründü.

Yürüyüş boyunca, '' Sokaklarımızı cansız bırakmayacağız, Ölüm yasasına hayır, AKP taslağı geri çek, Hayvan katliamı istemiyoruz, Tayyip baksana hayvanseverleri saysana '' sloganları atıldı.

Köpekleriyle yürüyüşe katılanlara, sokak köpekleri de eşlik etti. Eski Sümerbank Binası, İzmir'de basın açıklaması ve yürüyüşlerin yapıldığı merkezdir. Buranın müdavimi sokak köpekleri, benzeri etkinliklere tanık olduklarından yürüyüşçülere eşlik ederler. Bugün yine yürüyüşün en başında, bir ileri bir geri giderek, yürüyüşte yerlerini aldılar.

Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüş, Gündoğdu Meydanı'nda yapılan basın açıklamasıyla son buldu.

Grup Sözcüsü Sibel Altun tarafından hazırlanan basın metni. basın mensuplarına dağıtıldı. Başbakan ve bakanların imzası ile meclise sunulan yasa teklifinin, baro hayvan hakları komisyonları, veteriner odaları, demokratik kitle örgütleri ve akademisyenlerin görüşü alındıktan sonra meclise sevkedilmesi istenmiştir.










Haber ve Fotoğraflar : Osman Gazi Oktay
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)