Toprağımıza göz diktiler


ABD ve Fransa’nın Kürdistan hayali

“Devletsiz Uluslar ve Avrupa Ulusal Azınlıkları Derneği” ve The New York Times gazetesi birer gün arayla iki adet Kürdistan haritası yayımladı. Sözde Kürdistan sınırlarına Türkiye, İran, Irak ve Suriye’den gelişi güzel toprak dâhil edildi.

The New York Times’ın analizine göre, bölgede etkinliğini artıran Kürtlerin bağımsızlıklarını ilan etmek için Esad hükümetinin düşüşünü bekledikleri belirtildi. Suriye’deki iç karışıklıklardan istifade eden Suriyeli Kürtlerin kullanılmayan hükümet binalarına Kürt bayrakları çektikleri ve Kürtçe eğitim yapan okullar açtıkları öğrenildi. New York Times’ın haberinde Kürtlerin 1. Paylaşım Savaşı’nda kendilerine vaat edilen toprakları bu sefer Arap Baharı’nda denetimlerine geçirmekte kararlı oldukları vurgulandı. (HARİTAYI GÖRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN)

Öte yandan “Devletsiz Uluslar ve Avrupa Ulusal Azınlıkları Derneği” (Eurominority) de Paris Kürt Derneği ile birlikte başka bir Kürdistan haritası yayımladı. Eurominority’nin haritasında sözde Kürdistan’ın bir ucu Hatay üzerinden Akdeniz’e bağlanırken, diğer uçta Iğdır ve Muş’u da içine alarak Basra Körfezine kadar uzanıyor. (HARİTAYI GÖRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN)

Ulusal Kanal

Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)