Arınç bunda da çark etti!


Vardar Ovası türküsünü geçmişte 'muhteşem' buluyor, keyifle dinliyordu.

Arınç, içinde 'rakı' geçiyor diye tepki gösterdiği Vardar Ovası türküsünü geçmişte 'muhteşem' buluyor, keyifle dinliyordu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’daki Balkan Göçmenleri Federasyonu’na yaptığı bayram ziyaretinde Bulgaristan Kültür Bakanlığı’nda ses sanatçısı olarak görev yapan Fahriye Güney’den şarkılar dinledi. Arınç, Güney’in söylediği şarkılara 10 üzerinden 7 puan verdi. Son olarak Fahriye Güney, Atatürk’ün en sevdiği türkülerden olan Vardar Ovası’nı seslendirmek istedi. Ancak Arınç, bu türkünün seslendirilmesine sert tepki gösterdi ve “Onda rakı falan geçiyor. Başka bir şey söylesin. Ben yokken söyle onu” dedi.

“MUHTEŞEM PARÇA VARDAR OVASI” DEMİŞTİ….

Başbakan Yardımcısı Arınç, 2011 yılında Makedonya’da Başbakanlık Atatürk Araştırma Merkezi ve Makedonya Bilim ve Sanatlar Akademisi işbirliği ile düzenlenen 7. Uluslararası Atatürk Kongresi’ne katılmıştı. Bu kongrede bir de konuşma yapan Arınç, sonrasında da eşiyle birlikte Atatürk’ün sevdiği parçaları dinlemişti. Arınç, önceki gün içinde ‘rakı’ geçiyor diye “Ben yokken söyle onu” diyerek soliste tepki gösterdiği şarkıyı, 2011 yılında “muhteşem” olarak değerlendirmişti

“VARDAR OVASINI KEYİFLE DİNLİYORUM”

Arınç, Atatürk’ün sevdiği parçalardan olan Vardar Ovası’nı keyifle dinlediğini 18 Ekim 2011 tarihinde sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabında şu cümlelerle duyurmuştu:

“Atatürk’ün sevdiği parçalar çalınıyor. Ben de esimle birlikte o muhteşem parçayı Vardar Ovasını büyük bir keyifle dinliyorum”


Gerçek Gündem

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)