Büyükelçi'den ilk açıklama


Beyrut Büyükelçi'miz kaçırılan pilotlar için Lübnanlı yetkililerle görüştüklerini duyurdu.

LÜBNAN'da THY'nin Beyrut Büyükelçisi Süleyman İnan Özyıldız, kaçırılan THY pilotları Murat Ağca ve Murat Akpınar'ın kurtarılması için Lübnanlı yetkililer ile temas halinde olduklarını belirtti.

Büyükelçi Özyıldız, pilotların kaçırılması ile ilgili şu an için ellerinde yeni bir bilgi olmadığını belirterek şöyle dedi:

"Sabaha karşı havaalanından otellerine gitmekte olan THY personelimizi bir grup silahlı kişi durdurup 2 pilotumuzu alı koymuşlar. Bunu öğrenir öğrenmez gerekli girişimlere başladık. Temaslarımızı sürdürüyoruz. Pilotlarımızın bir an evvel sağ salim kurtarılmalarını diliyoruz."

"YETKİLİLERLE TEMAS HALİNDEYİZ"

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Süleyman İnan Özyıldız, şöyle devam etti:

"Lübnanlı yetkililerden olaya bir an önce bu olaya çözüm bulmalarını, pilotlarımızın serbest bırakılmalarını sağlamalarını talep ettik. Bu taleplerimizi ısrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. Geçen yıl bazı Lübnanlılar Suriye'nin kuzeyinde kaçırılmıştı ve bunların bir kısmı Suriye'de rehin tutuluyor. Bunların aileleri bir süredir bize yönelik tepkilerini ifade etmekteydi. Bazı eylemlerde bulunmuşlardı. Bu eylemlere karşı biz gerekli önlemleri alıyoruz tabii."

"FİDYE KONUSUNDA TALEP YA DA İSTEK GELMEDİ"

Fidye talebi olup olmadığına yönelik soruya Özyıldız: "Biz fidye konusuna dair bir talep ve istek gelmedi, buna dair fikir yürütmek için erken. Diğer personel otellerinde bir sıkıntı yok. Kendileri ile görüştük, durumları iyi. Öğleden sonraki uçuşumuzda Türkiye'ye dönecekler" dedi.

"GİRİŞİMLER SÜRDÜRÜLÜYOR"

Lübnan basını THY pilotları Murat Ağca ve Murat Akpınar'ın havalimanından otobüsle sahil kıyısında bulunan Ayn Mreisseh'deki otellerine gittikleri sırada Cocodi Köprüsü'nde kaçırıldıklarını duyurdu. Ağca ve Akpınar'ın önünü kesen otomobillerden inen kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığı belirtildi. Gelişmeye geniş yer ayıran Lübnan basını, yetkililerin pilotların kurtarılması için girişimlerini sürdürdüklerini duyurdu.

DHA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)