Uğur Dündar'dan 100 büyük AKP yalanı!..


Sev­gi­li okur­la­rım,
Ha­tır­la­ya­cak­sı­nız. Ge­çen­ler­de ka­dim dos­tum Müj­dat Ge­ze­n’­in bir rü­ya­sı­nı an­lat­mış­tım.
Müj­dat rü­ya­sın­da Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ı gör­müş­tü. “Hiç ya­lan söy­le­mi­yor ve doğ­ru­lar­dan söz edi­yor­du!” de­miş­ti.
Ben de “Rü­ya­lar ters çı­kar!” di­ye­cek­ken vaz­geç­miş, “Ha­yır­dır in­şal­lah!” de­mek­le ye­tin­miş­tim.
Da­ha son­ra dü­şün­düm.
O rü­ya­ya en doğ­ru yo­ru­mu yap­tı­ğı­ma inan­dım.
Çün­kü o ka­dar çok ya­lan söy­le­ni­yor ki, in­san doğ­ru bir şey söy­len­di­ğin­de şa­şı­rıp ka­lı­yor, ne di­ye­ce­ği­ni bi­le­mi­yor!
İş­te son dö­ne­me dam­ga­sı­nı vu­ran, o ya­lan­lar­dan bir de­met:

* * *

1- AKP ço­ğul­cu de­mok­ra­si­ye inan­mış, öz­gür­lük­çü, fark­lı­lık­la­ra say­gı­lı ve ken­di­si­ne oy ver­me­yen top­lum ke­sim­le­ri­ni hoş­gö­rüy­le ku­cak­la­yan de­mok­rat bir par­ti­dir!
2- Tür­ki­ye­’de ile­ri de­mok­ra­si var­dır!
3- AKP ik­ti­da­rın­da hiç kim­se­nin ya­şam bi­çi­mi­ne mü­da­ha­le edil­me­miş, ka­dın­la­rın kaç ço­cuk yap­ma­la­rı ve bun­la­rı na­sıl do­ğur­ma­la­rı ge­rek­ti­ği söy­len­me­miş­tir!
4- AKP Tür­ki­ye­’sin­de her­kes, Ana­ya­sa­’nın gü­ven­ce al­tı­na al­dı­ğı top­lan­tı ve gös­te­ri yü­rü­yüş­le­riy­le ik­ti­da­rı pro­tes­to et­me ve dü­şün­ce­si­ni açık­la­ma hak­kı­na sa­hip­tir.
5- Tür­ki­ye­’de yar­gı ba­ğım­sız­dır!
6- Baş­ba­kan Er­do­ğan “Ben Er­ge­ne­kon da­va­sı­nın sav­cı­sı­yı­m” de­me­miş­tir!
7- Ab­dul­lah Öca­la­n’­a öz­gür­lük sağ­lan­ma­ya­cak­tır!
8- AKP çö­züm için PKK ile pa­zar­lık ma­sa­sı­na otur­ma­mış­tır!
9- Top­lu­mun yar­gı­ya gü­ve­ni tam­dır!
10- Ba­sın hür­dür, san­sür edi­le­mez! Ay­rı­ca hiç kim­se med­ya pat­ron­la­rı­na bir tel­kin­de, ya da mü­da­ha­le­de bu­lu­na­maz!
11- Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın ga­ze­te­ci­le­rin iş­le­rin­den ko­vul­ma­la­rıy­la hiç­bir il­gi­si yok­tur!
12- Tür­ki­ye­’nin dün­ya­nın en bü­yük ga­ze­te­ci ce­za­evi ha­li­ne gel­di­ği id­di­ası doğ­ru de­ğil­dir! Çün­kü ce­za­ev­le­rin­de­ki ga­ze­te­ci­ler, mes­le­ki fa­ali­yet­le­ri ne­de­niy­le de­ğil, te­rö­rist ol­duk­la­rı için de­mir par­mak­lık­la­rın ar­dı­nı boy­la­mış­lar­dır!
13- 4+4+4 la­ik ve çağ­daş bir eği­tim sis­te­mi­dir! Ge­liş­miş ül­ke­le­rin ço­ğu, bu sis­te­mi uy­gu­la­mak­ta­dır!
14- Ge­zi Par­kı ey­lem­le­ri­ni fa­iz ve Ya­hu­di lo­bi­si, Di­van Ote­li, CNN In­ter­na­ti­onal, BBC ve Reu­ters, içe­ri­de­ki iş­bir­lik­çi­ler­le bir­lik­te or­ga­ni­ze et­miş­ler­dir!
15- Ge­zi Par­kı pro­tes­to­cu­la­rı Dol­ma­bah­çe­’de­ki Bezm-i Alem Va­li­de Sul­tan Ca­mi­i’n­de iç­ki iç­miş­ler­dir!
16- Ey­lem­ci­ler Ka­ba­ta­ş’­ta tür­ban­lı bir ka­dı­na şid­det uy­gu­la­mış, saç­la­rın­dan çe­ke­rek yer­ler­de sü­rük­le­miş­tir!
17- Po­li­si­mi­zin kul­lan­dı­ğı bi­ber ga­zı za­rar­sız­dır, hat­ta or­ga­nik­tir! TOMA’­la­r­ın sık­tı­ğı su­lar­da da kim­ya­sal mad­de yok­tur!
18- Et­hem Sa­rı­sü­lü­k’­ün ölü­mün­den ey­lem­ci­ler so­rum­lu­dur!
19- Ada­na­’da Ko­mi­ser Mus­ta­fa Sa­rı­’yı, ey­lem­ci­ler şe­hit et­miş­ler­dir!
20- Spor kar­şı­laş­ma­la­rın­da sa­de­ce kü­für, ha­ka­ret ve ki­şi­lik hak­la­rı­na sal­dı­rı içe­ren te­za­hü­rat ya­sak­tır. Ge­liş­miş de­mok­ra­tik hu­kuk dev­let­le­rin­de tri­bün­ler­de ser­best olan her şey, ül­ke­miz­de de ser­best­tir! Ana­ya­sa­’nın gü­ven­ce al­tı­na al­dı­ğı hak­la­rın kul­la­nı­mı, se­yir­ci­li spor te­sis­le­rin­de de ge­çer­li­dir!

* * *

Sev­gi­li okur­la­rım,
Eğer bun­lar yet­me­diy­se, elim­de 100 hat­ta 200 ya­lan­lık bir lis­te var.
Za­man­la bun­la­rı da ya­za­rım.
Na­sıl­sa AKP ik­ti­da­rın­da dur­mak yok, ya­la­na de­vam!..


Uğur Dündar
Sözcü
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)