PKK, kaymakamı nerede saklıyor ?


PKK 12 Ağustos'ta kaçırdığı Kaymakam ve polis memurunu Zap kampında saklıyor..

PKK tarafından 12 Ağustos’ta Muş-Kulp karayolunun Şenyayla bölgesinde kaçırılan kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ile Van’ın Çatak İlçesi’nde gittiği düğünden evine dönerken kaçırılan 8 yıllık polis memuru Nadir Özgen’in yerleri belli oldu.

Kaymakam adayı ile polis memurunun PKK’nın esir kamplarının bulunduğu Kuzey Irak’taki Zap kamplarında olduğu tespit edildi. İstihbarat birimleri iki devlet memurunun kaçırıldıktan sonra Bitlis’te bir mağarada tutulduğunu belirledi. PKK’nın esirleri pazarlık konusu yapmak için girişimlerde bulunduğu ancak muhatap bulamadığı için taleplerini iletemediği öğrenildi. Esir kamu görevlilerinin video görüntüsünü kendisine yakın ROJ TV’de yayınlatarak devletle operasyonların durdurulması konusunda pazarlık girişimlerinde bulunduğu ancak bu tür girişimlerin sonuçsuz bırakıldığı belirtiliyor.

İstihbarat birimleri tarafından yapılan çalışmada PKK’nın esirleri kamplar arasında sürekli gezdirdiği ve iki gün üst üste kesinlikle aynı yerde konaklatmadığı kaydedilirken, Roj TV’de önümüzdeki günlerde yeni videoların yayınlanacağı belirtiliyor.


Haber3
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)