Bakanlık: Lübnan'a gitmeyin


Dışişleri Bakanlığı kaçırılan pilotlarla ilgili açıklama yaptı Türk vatandaşlarını uyardı.

Dışişleri Bakanlığı, THY pilotlarının kaçırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın, mevcut durum ışığında, hayati zaruret arzeden bir gerekçe olmadıkça, Lübnan'a seyahat etmekten kaçınmaları uygun olacaktır" dedi.

Yapılan yazılı açıklamada, "Lübnan'da bugün THY pilotu ve yardımcı pilotunun kaçırılmış olmaları da dikkate alınarak, bu ülkeye seyahat eden ve Lübnan'da yaşamakta olan vatandaşlarımızın güvenliklerini sağlamaya yönelik her türlü önlemin Lübnan Hükümeti'nce alınması beklenmektedir. Bununla birlikte, vatandaşlarımızın, mevcut durum ışığında, hayati zaruret arzeden bir gerekçe olmadıkça, Lübnan'a seyahat etmekten kaçınmaları uygun olacaktır. Halen Lübnan'da bulunan vatandaşlarımızın ise, dönebiliyorlarsa Türkiye'ye dönmeleri, kalması gerekenlerin ise şahsi güvenlikleri açısından her türlü tedbiri almaları ve müteyakkız bulunmaları önerilmektedir.

Vatandaşlarımızın, Bakanlığımız ve Beyrut Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları sürekli takip etmeleri tavsiye edilmektedir" denildi.

BAKANLIK AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada pilotların serbest bırakılıp yurda dönüşünü sağlamak için bakanlık ve büyükelçiliğin, Lübnan makamları ile işbirliği içinde yoğun çalışma yapıldığını duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"THY'nin İstanbul-Beyrut seferini yapan uçuş ekibinden Pilot Murat Akpınar ve Yardımcı Pilot Murat Ağca'nın bu sabah Beyrut Havaalanı'ndan kalacakları otele doğru giderken silahlı kişiler tarafından kaçırıldıkları öğrenilmiştir. Konuyla ilgili olarak derhal Lübnan Hükümeti ve güvenlik makamları nezdinde gerekli girişimler yapılmış ve vatandaşlarımızın salimen serbest bırakılmaları için her ne gerekiyorsa ivedilikle yapılması talep edilmiştir. Sayın Bakanımız da Lübnan Başbakanı Mikati ve Lübnan Meclis Başkanı Berri ile telefonla görüşerek beklentimizi en üst düzeyde vurgulamıştır. Diğer uçak mürettebatı halen Beyrut'ta Büyükelçiliğimizin gözetiminde ve emniyettedir. Mürettebat en kısa zamanda Türkiye'ye geri getirilecektir. Bakanlığımız ve Büyükelçiliğimiz, Lübnan makamlarıyla işbirliği içinde, kaçırılan pilotumuzun ve yardımcısının serbest bırakılmalarını ve yurda dönüşlerini sağlamaya yönelik çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir."

DHA

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)