Suçum yok diyemezler


"Hükümet İstifa" eylemleri sırasında dövülerek hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, olaya birden fazla polisin karıştığını söyledi

Kayıtlarda yer alan diğer polislerin de hesap vermesini isteyen Korkmaz, saldıryı engellemeyen polisler için de işlem başlatacaklarını belirtti.

Eskişehir'de dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi, dava süreciyle ilgili konuştu.

1 polisin tutuklandığı cinayette, sadece tek bir polisin olmadığına dikkat çeken Korkmaz, "Kayıtlarda mevcut birden fazla polis var" dedi.

“Kamu görevlisi bir polis de olay karıştı tutuklandı. Ama sadece bir polisin karışmış olması mümkün değil. Çünkü gerek o kayıtta gerek diğer kayıtlarda o gün aynı saatte olay yerinde birçok polisin olduğu sabit. Video kayıtları ile sabit. Polis ben karışmadım, benim suçum yok deyip olaydan sıyrılamaz”

Korkmaz, darp olayına karışmamış olsa da, darp olayını engellemeyen polislerden de hesap sorulmasını istedi.

“Ama o gün orada kimlerin görevli olduğunu bire bir darp fiiline iştirak etmemişse de o darp eylemine engel olmayan diğer polisler içinde gereken işlemlerin yapılması için başvuruda bulunacağız”

Ali İsmail olmadan ilk bayramını geçiren ağabey Korkmaz, " Bizim için bayram olmadı hiç bir zamanda olmayacak çünkü bayram ailelerin birleştiği bir gündür. Bizim kardeşimizi oğlumuzu elimizden aldılar. Ama bu emsal olacaktır bundan sonra evlatların yitirilmemesi için bazılar cezasız kalınmayacağından karkarda bir daha öylem eylem yapmazlar”dedi

Ali İsmail cinayeti nedeniyle tutuklanan polis memuru Mevlüt Sağalman, mahkemeye verdiği ifadesinde de suçunu kabul etti. Sağalman, Ali İsmail'e tekme attığını kabul ederek "yerde yatan şahıs bize bir şeyler söyledi, bende karın bölgesine tekme attım" dedi.

Ulusalkanal

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)