"Duran Adam" kurtuldu

Gezi Parkı olayları gösterilerinde Taksim Meydanında başlayan "Duran Adam" eylemini Hamburg Baskonsolosluğu önünde "izinsiz yapmak isteyen" Almanya'nın tanınmış hukukçularindan avukat Mülayim Hüseyin hakkında savcılık kararıyla açılan soruşturmanın suç teşkil etmediğinden kapatıldığı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan avukat Mülayim Hüseyin, sosyal medya iletişim ve paylaşımlar neticesinde gerçekleşen gösteri ve toplantıların izne tabi olmadığını bildirdi.

Hüseyin, "18 Haziran 2013 tarihinde Hamburg'da Konsolosluk önünde sessiz durma protestosu yapmış olduğumuzdan dolayı Eyalet Kriminal Polisi hakkımda soruştuma açmıştı. Polise göre Toplanma ve Gösteri Yasasının Madde 26'sını yöneticisi olarak toplu bir gösteriyi önceden bildirmeyerek ihlal etmiştim. Hamburg polisi sosyal medyada çağrılar üzerine toplanan insanları birilerinin yönetmediğini henüz kavramamıştı. Soruşturmayı savcılık dün bana iletilen bildiriyle 18 Temmuz 2013 tarihinde kapatmış." dedi.

Hüseyin açıklamasini şu sekilde sürdürdü: "Şimdi merak ettiğim, AKP yanlısı medyanın bu soruşturmayı hükümetin Gezi Parkı eylemlerini bastırması lehine kullanmaya çalışmış olduğu şekilde yayınlayıp, yayınlamayacağıdır.

Hamburg savcılığı bu kararla Sosyal Medya (Facebook) paylaşımlarıyla oluşan bir etkinliğin sorumlusu ve yöneticisi olmadığına göre, kanunen bu tür gösterilerin izne gerek duyulmayan gösteriler olduğunu teyit etti. Böyle gösterilerde somut organizatör olmadığı sürece izin aranmaz."


Süheyla Kaplan/Hamburg
Odatv

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)