Ve mizah gerçek oldu

Kars’tan İstanbul’a izne gelen polis Nurullah Y., arkadaşının otomobilini kullanırken tartıştığı Yunus D.’yi yanındaki 2 arkadaşını otomobille 10 kilometre takip edip 12 el ateş etti. Yunus D. ve arkadaşları bir TIR’ı kendilerine siper ederek hayatlarını kurtardılar. Otomobile ise 5 kurşun isabet etti.

ÖNCE TESLİM OLDU SONRA İFTİRA DİYOR

Olaydan sonra teslim olan polis Nurullah hakkında kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan 3 kez müebbet ve mala zarar vermekten 3 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Polis Nurullah suçlamayı kabul etmeyerek, “İftira atıyorlar. İşimi iyi yaptığımdan, sevilmeyen biriyimdir. Şikâyetçilerin kendilerine olmasa da yakınlarına işlem yapmış olabilirim. Kimseyle yol tartışması yaşamadım.” dedi.

VE MİZAH GERÇEK OLDU

Polis Nurullah önce 2 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçlarından beraat etti.

Sonrasında aldığı müebbet hapis cezasının nasıl tahliyeye dönüştüğünü verirken, mizah dergisi Uykusuz’un bir karikatüründen de yararlanacağız.

Çünkü artık abartıyı araç olarak kullanan mizahın gerçek olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

Önce Polis Nurullah nasıl tahliye oldu onu yazalım.

Mahkeme polis memurunu, Yunus D.’ye yönelik saldırıdan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, suçun teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle cezayı önce 9 yıla, ardından da hafif haksız tahrik indirimi uygulayarak 6 yıl 9 aya indirdi. İyi hal indirimiyle ceza 5 yıl 7.5 aya düşerken, mahkeme sanığın cezaevinde kaldığı süreyi göz önünde tutarak tahliye kararı verdi.

Şimdi ise Uykusuz’un karikatürü:

Nasıl?..

Benzerlikte haksız değilmişiz değil mi?

Odatv
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)