Depremzedeye uyarı: Önce DASK ödenecek

Hem DASK’ı hem de konut sigortası poliçesi olanlara öncelikli ödemeleri DASK yapacak. Şirketler, başvuru beklemeden portföylerinden mağdur sigortalılara ulaşacak.
Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Genel Sekreteri Erhan Tunçay, deprem bölgesinde yapılacakları şöyle özetledi:

* Zorunlu deprem sigortasına tabi konut sahiplerinden ayrıca ihtiyari deprem sigortası poliçesi olanlar varsa, öncelikli ödemeyi DASK yapacak.

* Ekspertiz sonucuna göre hesaplanan tazminat tutarı zorunlu deprem sigortası, sigorta bedelinden büyükse bu defa ihtiyari deprem sigortası teminatı işlemeye başlayacak.

* Sigorta şirketleri, bölgedeki acenteleri aracılığıyla bilgileri aldı.

* Şirketler, zarar görenlerin ihbar yapmasını beklemeden portföylerini tarayarak depremden etkilenen poliçelerini çıkarttı ve sigortalılarına ulaşmak için çalışmaları sürdürüyor.

* Son depremden etkilenen Van, Muş, Siirt, Şırnak, Batman, Hakkâri, Bitlis, Bingöl, Ağrı ve Erzurum illerinin tamamı değerlendirildi.

* 479.350 konuttan 51.422 tanesinin zorunlu deprem sigortasına sahip olduğu görüldü.

* Bu illerdeki sigortalanma oranı da yüzde 10.7 olarak görüldü.

* Van’da zorunlu deprem sigortası dışında düzenlenen konut sigortası poliçesinin sayısının çok fazla olmadığı düşünülüyor.

* DASK tarafından yapılan açıklamada, poliçe sahibi mağdurlar için eksperz çalışmalarının başladığı, ön ödemelerin 15 gün içinde yapılacağı belirtilmişti.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)