ESAD: Sadece Suriye’yi değil, tüm bölgeyi bölmek istiyorlar..

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Türkiye ve diğer bölge ülkelerine tarihi bir çağrıda bulundu… Esad, hem Suriye’yi parçalamak isteyen Amerika’yı hem de o plana ortak olan bölge ülkelerini uyardı. Deprem vurgusuyla isim vermeden Türkiye’yi uyaran Esad, “Eğer plan Suriye’yi bölmekse, bu bütün bölgeyi bölmek anlamına gelir” dedi.
Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, emperyalizmin Suriye’yi parçalama planlarına net yanıt verdi.

İngiliz Dailiy Telegraph Gazetesi’ne konuşan Esad, Suriye’nin önemine dikkat çekti. Beşar Esad, “Eğer plan Suriye’yi bölmekse, bu bütün bölgeyi bölmek anlamına gelir” dedi.
“Suriye şu an bölgenin merkezindeki bir fay hattı. Eğer zeminle oynarsanız bu depreme yol açar. Bölgede başka bir Afganistan veya onlarca Afganistan görmek ister misiniz? Suriye’deki herhangi bir sorun bütün bölgeyi yakar. Eğer plan Suriye’nin bölünmesi ise, bu bütün bölgenin parçalanması demektir.”
Esad’ın “deprem” vurgusu, dış politika çevrelerinde Ankara’ya verilmiş bir mesaj olarak yorumlandı.
Batı destekli isyanın başlamasından beri ilk kez batı basınına konuşan Esad, protestoların başlamasından altı gün sonra reform çalışmalarını başlattığını hatırlattı. Suriye Cumhurbaşkanı, reformların bir bir uygulamaya konulmasıyla halkın büyük kesiminin hükümeti desteklemeye başladığını belirtti.

İlk kurşun
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)