"Seyfülislam paralı asker tuttu"

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) savcısı Luis Moreno Ocampo, eski Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin babasının yönetimine karşı çıkan sivillere saldırması için paralı asker tuttuğuna ilişkin elinde sağlam kanıt olduğunu söyledi.

Pekin'i ziyareti sırasında bugün Reuters haber ajansına açıklama yapan Ocampo, Seyfülislam'ın değişik ülkelerden paralı asker tutmak, sevkiyatını sağlamak ve maddi destek vermek dahil, sivillere saldırı planlarına karıştığını söyleyen bir tanıkları olduğunu kaydetti.

Ocampo dün de aracılar kanalıyla kendileriyle temas kuran 39 yaşındaki Seyfülislam Kaddafi'nin hakkında ileri sürülen insanlık suçlarını işlemediğini söylediğini ve yargılanması durumunda sonucun ne olacağını anlamak istediğini ifade etmişti.

Hollanda'nın Lahey kentindeki UCM, 20 Ekim'de muhaliflerce yakalandıktan sonra öldürülen Muammer Kaddafi'nin yanı sıra Seyfülislam Kaddafi ve eski istihbarat şefi Abdullah Essenusi hakkında insanlığa karşı suçtan Temmuz ayında tutuklama emri çıkarmıştı.

A.A.
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)