Hükümete birlikte yeter diyelim


Açlık grevine destek eylemi sonrası patlayan ses bombası panik yarattı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyeleri, 45’inci gününe giren açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde basın açıklaması yapmak istedi, ancak polisin cezaevi yolunun girişini kapatması nedeniyle grup, cezaevine giriş yolunun önünde eylem düzenledi. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve İstanbul Bağımsız Milletveki Levent Tüzel’in de aralarında bulunduğu grubun kısa süreli oturma eyleminin ardından grubun dağıldığı sırada, E-5 ve Bahçelievler mertobüs durağına ses bombası atıldı.

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu giriş yolunda toplanan HDK üyeleri ve milletvekillerinden oluşan yüzlerce kişi, “Açlık grevindeki siyasi tutsakların talepleri kabul edilsin. Ölüm değil, çözüm” yazılı pankartı taşıyarak “Tecride son verin, ölümleri durdurun”, “Devrimci tutsaklar yalnız değildir”, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” sloganları attı.

‘Dışarıda da ölümler olacak’

Eylemde konuşan İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, “Ölüme seyirci kalmayalım, hükümete hep birlikte seslenelim. ‘Artık yeter’ diyelim” ifadelerini kullandı. Cezaevi bahçesinde, destek için açlık grevine devam eden BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açlık grevinde olan tutuklulara ve onları destekleyenlere karşı olan tutumunu kınadığını söyledi. Tuncel, “Bazı anneler de çocukları başladığı gün açlık grevine katıldı. Yalnızca içeride değil, dışarıda da ölümler yaşanacak. Tutuklular seslerini duyurmak için açlık grevine başlamadı. Kürt sorununda çözüm üretilmesi için bedenlerini ölüme yatırdı” dedi. Konuşmaların ardından kısa süreli bir oturma eylemi düzenlendi.

3 ses bombası patladı

Eylemde, açlık grevinde bulunan kişilerin yakınları da konuştu. Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde açlık grevinde olan ve durumu ciddileşen Mazlum Dikmen’in babası Ahmet Dikmen kendisi ve bir kızının da açlık grevinde olduğunu söyleyerek, taleplerin kabul edilmesini istedi.

Grubun dağıldığı sırada E-5 yoluna ve Bahçelievler metrobüs durağına 3 ses bombası atıldı.

Patlamanın olduğu yere yakın bir bölgede bulunan çevik kuvvet ekipleri korku ve paniğe yol açan patlamanın ardından çevrede güvenlik önlemini artırdı. Polis telsizlerinden geçen anonsta patlamayı yüzleri poşu ile örtülü 3 kişinin gerçekleştirdiği belirtildi. Polis, eylemi gerçekleştirenlerin yakalanması için çevrede operasyon başlattı.
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)