Kişinin kimliği onun şerefidir


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kişinin etnik kimliğiyle inancıyla mezhebiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin uğraşmaması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Karadeniz'in Özelliklerini Koruma Derneği (KÖK) tarafından Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''4. Uluslararası Karadeniz Kalkınma Kurultayı DOKAP ve Bölgesel Kalkınma Planları Sempozyumu''nda konuştu.

Ne olursa olsun bir evde, bir ülkede huzur olmazsa barışın olamayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

''Barışın olmadığı yerde çok paranız olsa da işe yaramaz. Düşünün bir karı koca durumları çok iyi, hanları hamları var, atları yatları, her şeyleri var. Evlerinde huzur yoksa o malın, mülkün hiçbir önemi yoktur. Biz ülkemizde huzur istiyoruz, kavga istemiyoruz ülkemizde. Bölücülük istemiyoruz. Kişinin etnik kimliğiyle inancıyla mezhebiyle Türkiye Cumhuriyeti uğraşmamalı. Kişinin kimliği onun şerefidir. Kişinin inancı onun şerefidir. İnanç ve kimlik bir insan hakkıdır. İnsan hakkı üzerinden siyaset olmaz. İnsan hakkını vermek lazım, genişletmek lazım. O nedenle huzurun adresidir Cumhuriyet Halk Partisi. Bundan emin olmamız gerekiyor. Hiç bir yurttaşımı ötekileştirme gibi bir anlayışım yok. İnancı, kimliği, kıyafeti ne olursa olsun, rengi ne olursa olsun o bir insan mı insan. Allahın yaratığı insan mı, onun benim başımın üstünde yeri var. Hiçbir ayrım yapamam. Ama isterim ki yanlışların peşinden gitmeyelim.

Türkiyede eksik olan siyasi ahlaktır. Halka doğruları söyleme gibi bir görevimiz var bizim. Siyasete atılırken söz verdim. Ne olursa olsun, nerede olursa olsun her koşulda halka doğruları söyleyeceğiz. Bizim bir sözümüz var. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Size bir sözüm var. 9 köyden kovsanız da onuncu köye gideceğim yine doğruları söyleyeceğim.''

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)