CHP'den THY'de işten çıkarılanlara destek


CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İstanbul il yönetim kurulu üyeleri, THY tarafından, iş yavaşlattıkları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları öğrenilen gruba destek ziyaretinde bulundu.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katında toplanan grubu ziyaret ettikten sonra açıklama yapan Salıcı, ''dün başlatılan direnişe Meclis'te CHP milletvekillerinin destek verdiğini'' belirterek, ''Torba yasa içinde korsan taksilerle ilgili düzenleme, itfaiye erlerinin haklarıyla birlikte aynı torbaya konarak, temel bir işçi hakkı olan grev hakkı engellendi. AKP milletvekilleri de Sayın Erdoğan'ın verdiği talimatla bu torba yasayı geçirdiler. Siz bugün buradasınız, biz de buradayız. Sizin direnişiniz ne kadar sürerse, CHP'nin desteği de o kadar büyük olacak'' diye konuştu.

Salıcı, ''Türkiye'de 12 Eylül rejiminin grev yasağı getiremediği hava yollarına, bugün ileri demokrasi adı altında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grev yasağı getirdiğini'' söyleyerek şunları kaydetti:

''Hava yolu çalışanları bu baskıyı karşılayacak, bu baskıya karşı mücadele verecek. Bizler de size destek olacağız. 12 Eylül referandumunda 'sendika seçme hakkınız olacak, evet deyin' dediler, sizi sendikasızlaştırmaya çalışıyorlar. Sizin grev hakkınızı almaya çalışıyorlar. Bunu da yemeyeceğiz. Bu yasayı da sonuna kadar protesto edeceğiz. Sizin buradaki direnişiniz ve hak mücadeleniz ne kadar devam ederse, CHP o güne kadar sizin yanınızda olacak. Size her türlü desteği vermeye hazırız. Çadır kurarsanız beraber yatacağız, hava soğuksa beraber üşüyeceğiz, sıcaksa beraber terleyeceğiz.''

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)