CHP'li Kart'tan 'telekulak' başvurusu


CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e, "telekulak" başvurusu yaptı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e, "telekulak" başvurusu yapan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, dilekçesinde Türkiye'de yasa dışı izleme, dinleme, görüntüleme ve bunların devamında da suç tasni yoluyla yargısız infazların yapılmasının mutad ve olağan bir hale geldiğini belirterek, "Öyle ki, artık iktidar milletvekilleri de bu durumu ifade eder hale gelmiştir. En son AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar bu yönde somut bilgilendirmeler yapmıştır" dedi.

Anayasa yapım sürecinde de benzeri kaygıları duymakta olduğuna dikkat çeken Kart, "Anayasa yapım sürecinde faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz Ek Bina'ya yönelik olarak ortam dinlemesi yoluyla izleme, dinleme ve görüntüleme yapılabileceği yönündeki kaygılarımızı hep ifade ettik. Bu kaygılarımız tutanaklara intikal etmiştir. Muhtemel bir ortam dinlemesi yoluyla yapılacak yasa dışı faaliyetlere karşı hükümetin güvence vermesi bu yöndeki girişimleri engelleyeceği yönünde bir açıklama yapması gerekirken, bugüne kadar bu konuda hiçbir açıklamanın yapılmamış olması başlı başına sorgulanması gereken bir haldir" dedi.

"Olayın bu boyutunun doğrudan muhatabının TBMM Başkanlığı olmadığı açıktır" diyen Kart, "Ancak, TBMM çatısı altında görev yaptığımız çalışma odalarımızın her türlü güvenliğinin, TBMM Başkanlığı'nın sorumluluğu dahilinde olduğu tartışmasızdır" dedi.

"Periyodik olarak çalışma ofisimizde inceleme ve denetim yapılması yönünde beyan ve talepte bulunuyorum"

Kart, şöyle dedi:
"Meclis'teki çalışma ofislerimizde suç tasniine yol açacak birtakım araçların, dinleme cihazlarının konulduğuna ya da konulacağına dair ihbar ve iddialar tarafımıza ulaşmıştır. Meclis bünyesi içindeki iyiniyetli olmayan sınırlı sayıdaki birtakım kişiler tarafından yapılabileceği gibi, bürolarımızın konumu sebebiyle Meclis dışından da benzeri girişimlerin vuku bulacağı kaygısını taşıyoruz.
Bu sebeple, Meclis Başkanlığı'nın ilgili birimleri tarafından periyodik olarak çalışma ofisimizde inceleme ve denetim yapılması yönünde beyan ve talepte bulunuyorum. Bir anlamda, önleyici düzenleme ve uygulamaların yapılması yönünde çalışma yapılmasını talep ediyorum. Bunun yol ve yöntemi ayrıca teknik yetkililer tarafından değerlendirilmelidir."


ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)