Yeni Akit hedef gösterdi, üniversiteden atıldı


Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dç. Dr. Esra Arsan, Yeni Akit gazetesinde çıkan "Üniversitede bir PKK yandaşı" ve "Öğretim üniversitesinden PKK dili" başlıklı haberlerden sonra Bilgi Üniversitesi’nden atıldı.

Bilgi Üniversitesi’nde öğretim görevlilerini ve öğrencileri şok eden gelişme pazartesi günü yaşandı. Üniversite yönetimi Doç. Dr. Esra Arsan’ın üniversite olan ilişkisini kestiğini duyurdu. Esra Arsan bu konuyla ilgili sessiz kalırken, üniversite yönetiminden “Esra Arsan ile ilişkinin kesilmesi Yeni Akit gazetesindeki haberden kaynaklı bir tasarruf değildir. Çalışma ortamımızın verimi ve uyumu adına aldığımız bir karardır” açıklaması geldi.

Esra Arsan, bir süre önce Fırat Haber Ajansı’na röportaj vermişti. Arsan’ın bu röportajından sonra Yeni Akit gazetesi kendisini hedef gösteren bir haber yaptı. Arsan’ı PKK yandaşı şeklinde lanse eden gazete, ayrıca Esra Arsan’ın başörtü yasağını savunan bir isim olduğu iddiasında bulundu. Doç. Dr. Esra Arsan ise Yeni Akit’in haberine tepki göstererek, dava açacağını duyurdu. Bütün bu gelişmelerden sonra yani Yeni Akit gazetesinin bu haberinden sadece iki gün sonra ise 28 Mayıs’ta Esra Arsan’ı şok eden gelişme yaşandı. Bilgi Üniversitesi yönetimi kendisiyle çalışamayacağını belirterek, 14 yıllık hocalarını kapının önüne koydu.

cnnturk.com’un haberine göre İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Halil Nalçaoğlu ile Ersa Arsan arasında uzun zamandır bir gerilim yaşanıyordu. Dekan Nalçaoğlu, Arsan’ı muhalif ve geçimsiz olarak görüyor; fakülteye zarar verdiğini savunuyordu.



Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)